Bouillabaisse – en vindende fiskesuppe

Frisk fisk fra et marked i Narbonne i Sydfrankrig

Frisk fisk fra et marked i Narbonne i Sydfrankrig

Bouillabaisse er en fiskesuppe, der stammer fra området omkring Marseille i Provence. I den anvendes flere slags fisk og gerne skaldyr. Opskrifterne på Bouillabaisse varierer fra by til by og familie til familie. Den følgende opskrift er en lidt mere enkelt og temmelig tilgængelig opskrift.

Instagram'et bouillabaisse fra et middagsselskab jeg holdte for gode venner for nyligt.

Instagram’et bouillabaisse fra et middagsselskab jeg holdte for gode venner for nyligt.

Ingredienser til 4 personer

500 g muslinger
2 torskehoveder
4-8 jomfruhummerhaler
500 g rødspættefilet/lyssej/torsk/havtaske, rødfisk/slethvar,
3 tomater
2 porrer
1 lille fennikel
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1/4 tsk safran
2 dl hvidvin
1 liter vand
1 tsk salt

Fremgangsmåde:

Skyl muslingerne i flere hold koldt vand. Hvis nogle af muslingerne har åbnet sig, så bank dem ned i køkkenbordet. Har de ikke lukket sig efter et par min., må de kasseres.

Skær tomaterne i tern, porrerne i skiver, fenniklen i tynde skiver, og hak hvidløget fint. Svits grøntsager og hvidløg i olien i 4 min. Tilsæt safran, hvidvin, vand, salt og torskehovederne. Kog op, og lad suppen koge 10 min.fiskemarked_002

Tag forsigtigt torskehovederne op af suppen, og kassér dem. Kom muslinger og jomfruhummerhaler i suppen, og lad dem koge i suppen i 3 min.

Skær fisken i tykke strimler, kom dem i suppen, og lad dem trække færdige i den varme suppe, mens den smages til med salt og peber.

Servér bouillabaissen rygende varm med aioli og masser af godt brød – se opskriften på et fantastisk godt og nemt brød her .

Se opskriften på aioli her

God fornøjelse og bon appetit

Tip!

Brug gerne flere forskellige slags fisk i suppen.

Share Button
Skriv en kommentar