Tarte au Citron (citrontærte med italiensk marengs)

Tarte au Citron (citrontærte med italiensk marengs)

Tarte au Citron (citrontærte med italiensk marengs)

Jeg har en svaghed for denne kage. Der er noget forførende og dejligt syndigt over den sprøde smørfyldige tærtebund, den cremede citrusmidte og den søde italienske marengs på toppen. Dette er absolut en af mine favoritter.

Det er ikke svært at lave denne tærte, men det tager tid idet tærten skal i ovnen hele fire gange, inden den er klar til at blive nydt.

God fornøjelse og bon appetit

Mørdej

150 g blødt smør
1 æg
300 g hvedemel
50 flormelis
½ stang vanilje
1 knsp. salt

Det bløde smør smuldres i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og salt. Tilsæt et æg og saml dejen. Lad mørdejen hvile i køleskabet i times tid, så er den nemmere at arbejde med dejen. Rul dejen ud med en kagerulle og læg den i tærteform. Det er helt klart en fordel at bruge den slags tærteform, hvor bunden kan løftes ud. Derefter bages tærte dejen blindt ved 220 grader i cirka 15 minutter. Fjern blindeklædet og bag tærtedejen yderligere 5 minutter.

Citroncreme

2 citroner
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg + 2 blommer
2 dl piskefløde

Fileter citroner og blend dem med sukker, citronskal og æg og æggeblommer. Herefter blandes fløde i og citroncremen hældes i tærtedejen og bages i cirka 20-25 minutter (eller til cremen er fast) ved 150 grader.

Italienske marengs

3 æggehvider
150 g sukker
1 dl vand

Kog sukker og vand til en klar sukkerlage. I mellemtiden piskes æggehviderne til skum, hvorefter man tilsættes sukkerlage lidt af gangen under piskning. Marengsmassen skal piskes til den er kølet af (vær forberedt på at piske i et stykke tid) og kom derpå massen i en sprøjtepose – eller hvis man, som jeg, ikke gider at investere i en sprøjtepose, en frysepose og klip en lille hul i det ene hjørne.

Tag tærten ud og dekorer den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden. Lad tærten køle af før den spises.

Share Button
Kommentarer
1 kommentar to “Tarte au Citron (citrontærte med italiensk marengs)”
Trackbacks
Se hvad de andre læsere skriver ...
  1. […] lavede for nyligt en Tarte au Citron til min søde bofælle, Nanna, på hendes fødeselsdag. Citrontærte med møjdejsbunden og marengs […]



Skriv en kommentar