Courgettekage

Lækker svampet courgettekage - både i cupcakeform og som skærekage

Lækker svampet courgettekage – både i cupcakeform og som skærekage

Courgetter, zucchini, squash – kært barn har mange navne. Jeg har jo fransk blod i årene, så jeg kalder dem courgetter.

Og jeg har netop hentet to kæmpestore courgetter ude i min have, den ene næste en halv meter lang, så det er tid til en masse opskrifter med courgetter, blandt andet grillede courgetter, farsrede courgetter eller courgettesuppe med kammuslinger, som smager vidunderligt.

Men man kan også lave en del søde retter med courgetter. Courgetter er ideelle til at bage med – de giver kager og bagværk en lækker svampet struktur fordi de består af ca. 90% vand.

Jeg har arbejder en del på denne opskrift og justeret igen og igen og det er endelig lykkes at finde en perfekte balance af sødme, krydderier og svampethed.

Denne opskrift kan både laves som individuelle cupcake, som rund kage bagt i en springform eller som skærekage.

Kagen smager dejligt alene, men man kan lave en blød friskostcreme og brugen den som ‘frosting’ på cupcake/skærekagen eller som creme imellem to lag en den runde kage.

Opskrift på ‘frosting’ følger, jeg skal nemlig lige justere sukker/syre-forholdet….!

God fornøjelse og bon appetit

 

Courgettecupcake med flormelis på toppen

Courgettecupcake med flormelis på toppen

Ingredienser

300 g courgette, groft revet
200 g brun farin
3 æg (størrelse s/m)
185 g mel
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
1 knivspids stødt muskatnød
1 knivspids stødt nellike
1 vanillestang
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Fintrevet skal  af en økologisk citron
70 g grofthakkede mandler
1 dl rosiner, helst lyse sultana

 

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 185 grader.

Riv courgetten og stil den til side i et dørslag eller si, så den kan dryppe af.

Pisk æg og brun farin sammen til en lysebrun luftig masse.

Bland mel, bagepulver, natron sammen med alle krydderierne og vend blandingen i æggemassen.

Herefter tilsættes den afdryppet groftrevet courgette, revet citronskal, de grofthakkede mandler og rosiner og dejen røres til ensartet masse.

Hæld dejen i en form – enten springfrom på ca. 24 cm, en rugbrødsform på ca 28 cm eller en 12-15 cupcakeforme.

Hvis du bager kagen som cupcakes skal de have ca. 15 minutter i ovnen. Bager du derimod kagen i en springform eller rugbrødsform skal den have ca. 45 minutter. Tjek med en kniv eller bagenål at kagen er gennembagt.

Share Button
Skriv en kommentar