Gratinerede østers med purløgssauce

Østers med purløgs sauce

I aften skal jeg have østers. Mums. Jeg skal blandt andet have disse Gratinerede østers med purløgssauce.

Jeg elsker østers og spiser dem med stor glæde. Både au naturel eller med citron og peber. Men der er mange som ikke rigtig kan få sig selv at spise de rå østers. Til dem kan man for eksempel lave gratinerede østers som disse.

Jeg har lært at lave dem af min far og det er derfor hans opskrift, som jeg deler her.

Ingredienser til 4 personer som forret (2 personer som hovedret)

12 østers
1 skalotteløg
5 g. smør
1 dl. hvidvin
1 dl. piskefløde
1 æggeblomme
1 lille bundt purløg
citron

Fremgangsmåde

Åbn østersene. Sørg for at de dufter af hav, dryp et par dråber citronsaft på østersen; trækker den sig lidt sammen er den god – er du i tvivl, smid den da ud. En østersforgiftning er nemlig en ganske forfærdelig oplevelse…

Skær østersen fra og hæl denne og saften i en skål, rengør den dybe skal og gem den.

Hak skalotteløget fint og sautér det klart i smørret. Tilsæt derefter hvidvinen og piskefløden, lad koge ind til en tyk sauce, hvorefter saucen skal køle lidt af.

Læg en østers i hver skal. Sigt østerssaften op i saucen, tilsæt æggeblommen under piskning og smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft, samt den fint hakkede purløg.

Kom lidt sauce på hver østers og gratiner dem i ovnen under grill i cirka et par minutter.

Server de gratinerede østers med et godt brød.

God fornøjelse og bon appetit

Share Button
Skriv en kommentar