Hyldeblomstsaft og hyldeblomstsorbet

Fine hyldeblomstskærme til at lave lækkis lækkis saft med

Fine hyldeblomstskærme til at lave lækkis lækkis saft med

Noget af det jeg elsker ved juni måned, er når hyldeblomsterne springer ud og det er tid til at lave hyldeblomstsaft. Jeg laver altid en kæmpe portion og fryser ned, så jeg har hyldeblomstsaft til langt ind i det følgende år.

Man kan enten fryser saften ned i isterningsposer, så man ud på efteråret bare kan plumpe to-tre hyldeblomststerninger ned i et glas og fylde op med vand. Men man kan også fryse saften ned på atamon-skyllede plastikflasker og tør dem langsom op i køleskabet, når man har lyst til smagen af sommer på en grå novemberdag.

Ingredienser til 2-2,5 liter ufortyndet saft

40 hyldeblomstskærme
4 økologiske citroner
1 pose citronsyre
750 g lys rørsukker
1,5 l vand
Atamon til at skylle flaskerne i

 

Fremgangsmåde

Skyl hyldeblomsterne godt og læg dem i en stor gryde eller spand. Skær citroner i skriver på godt 1 cm og læg dem over hyldeblomsterne.

Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over hyldeblomsterne, rør, læg låg på gryden eller vitawrap spanden, og lad saften trække i køleskabet i 2-3 dage. Rør i blandingen 2-3 gange i døgnet.

Si saften i lærredsstykke og lad den dryppe af. Lad være med at presse saften igennem, da det kan give saften en besk smag.

Hæld saften på flasker skyllet/skoldet med Atamon – eller i isterningeposer. Hyldeblomstsaften skal opbevares i køleskab (eller i fryseren).

God fornøjelse og bon appetit

 

Tip – hyldeblomstsorbet

Saften kan også køres på en ismaskine, så den bliver til en lækker sommersorbet.

Kør 700 ml hyldeblomstsaft på en ismaskine i ca. 45 min. Tilsæt en pisket (pasteuriseret) æggehvide midtvejs. Når sorbeten er kørt færdig på ismaskinen efterfryses den i fryseren indtil servering.

Share Button
Kommentarer
5 kommentarer to “Hyldeblomstsaft og hyldeblomstsorbet”
  1. Nice post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis.
    It will always be interesting to read through content from other authors and practice something
    from their web sites.

  2. whoah this blog is fantastic i like studying your articles.
    Keep up the good work! You recognize, lots of persons are hunting round for this
    information, you could aid them greatly.

  3. Simply wish to say your article is as astounding.
    The clarity in your post is simply cool and i could assume you are an expert in this subject.
    Well along with your permission allow me to grab your RSS
    feed to stay up to date with approaching post. Thank
    you 1,000,000 and please carry on the enjoyable
    work.

  4. I like the valuable information you provide in your articles.
    I’ll bookmark your blog and check again right here frequently.
    I am fairly sure I will be informed a lot of new
    stuff proper here! Good luck for the next!

  5. poker online siger:

    I think that is among the such a lot important info for me.
    And i’m glad studying your article. But wanna commentary on few common things, The web site style is
    perfect, the articles is actually great : D. Excellent task,
    cheers

Skriv en kommentar