Ingefærsauce

frisk ingefær

frisk ingefær

Denne sauce er god til and og kalvekød

Ingredienser:

2 cm. frisk ingefær
3 stk. skalotteløg
1 dl. hvidvin
½ dl. sherry
3 dl. mørk fond
lidt maizena udrørt i kold vand
25 g. smør

Fremgangsmåde:

Ingefær og skalotteløg skrælles og skæres i mindre stykker, sauteres i lidt smør uden at brune, tilsættes hvidvin og mørk fond. Lad saucen simre i ca. 10 min. uden at reducere. Saucen trækkes med lidt maizena til saucekonsistens. Koges yderligere i nogle min.. Smages til med salt og peber, sigtes og monteres med smør.

Kommentar:

Vær varsom med ingefær, da den har en meget kraftig smag. Saucen kan justeres med lidt mere mørk fond. Denne sauce er god til and og kalvekød.

Share Button
Skriv en kommentar