Jødekager – julens bedste småkage

jødekager

Jødekager – en af julen bedste kager

Stærkt inspireret af min kusine Theo, som bød på lækre jødekager da jeg var til frokost hos hende i går, har jeg her til aften lavet en ordentlig portion jødekager.

Jødekager er en af mine absolut favoritter af julens mange dejlige julekager. Den er nemt, relativ hurtig og altid en sikker vinder.

Ingredienser

jødekager

Jeg skulle egentlig have været i teatret her til aften, men stormen Bodil satte en stoppe for det kulturelle liv og jeg brugte i stedet aftenen på at bage disse lækre jødekager

330 g. hvedemel
250 g. koldt smør
200 g. rørsukker
2 æggeblommer
1 æggehvide

3 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel
50 g. mandler

 

Fremgangsmåde

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som savsmuld eller revet parmesan. Jeg kører det som regel på røremaskinen med en dejkrog til den har den rette konsistens.

 

Del æggene og sæt hviderne på køl til senere.

Tilsæt sukker og æggeblommer og saml dejen til en homogen dej. Ligesom med tærtedej er det vigtigt, at du ikke overarbejder dejen, så lad være med at ælte for meget.

Tril dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm og pak dejen ind i vitawrap eller lign.

Lad dejen hvile i fryseren i en time.

Hak mandlerne fint eller giv dem en hurtig tur i blenderen. Bland sukker, kanel og hakkede mandler sammen.

 

Skær tynde skiver (ca. 2 mm) af dejpølsen og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl skiverne med æggehvide og drys kanel/mandel-blandingen det på skiverne.

Bag kagerne ved 200 gader på midterste rille i ovnen i 5-6 minutter til de er lysebrune.

God fornøjelse og bon appetit

Share Button
Skriv en kommentar