Passionsfrugtscurd – en eksotisk pift til kager og brød

Dette er min favorit curd. Den eksotiske smag af passionsfrugt passer perfekt til den cremede, søde tekstur, som curd har.
Jeg bruger denne curd som fyld til mine lakrids/passionsfrugt-macaons, som creme i en sukkerbrødskage eller bare smurt over et stykke ristet rugbrød – Mums!

passionsfrugtscurd
passionsfrugtscurd
Lækker cremet passionsfrugtscurd – perfekt på ristet rugbrød med en rygende varm kop te

Dette er min favorit curd. Den eksotiske smag af passionsfrugt passer perfekt til den cremede, søde tekstur, som curd har.

Jeg bruger denne curd som fyld til mine lakrids/passionsfrugt-macaons, som creme i en sukkerbrødskage eller bare smurt over et stykke ristet rugbrød – Mums!

Desuden er passionsfrugtcurd et godt og mere eksotisk alternativ til lemon curd på scones til Afternoon Tea.

 

Ingredienser

12 passionsfrugter
125 g. smør
2 æg + 3 æggeblommer
150 g. rørsukker

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det køle af.

Fjern indmaden af passionsfrugterne og giv det en hurtig tur i blenderen for at løsne kernerne fra frugtkødet.

Si saften fra passionsfrugterne ned i en mellemstor gryde og tilsæt sukker, æg, æggeblommer og det smeltede, afkølede smør.

Pisk det hele op under medium varme til det tykner.

Hæld passionsfrugtcurden på rene, skoldede glas og lad det køle ned i køleskabet.

Passionsfrugtcurden kan holde sig cirka to uger på køl.

 

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.