Pesto

Pesto er en sauce, hvor det gælder om at finde sin egen favoritblanding. Nogen vil have en meget skarp hvidløgsmag, andre vælger at bruge cashew eller valnødder i stedet for pinjekerner. Man kan også blande den med andre friske urter, som persille, mynte eller koriander. Men den klassiske pesto er med basilikum og pinjekerner.

Pesto spises ofte sammen med pasta eller som smørelse til brød og sandwich. Men man kan bruge pesto til mange ting, for eksempel til fiskeretter, salater og lasagne.

Pesto
Pasta med pesto, nem, hurtig og velsmagende aftensmad
Pasta med pesto, nem, hurtig og velsmagende aftensmad
Pesto på glas, kan holde sig i køleskabet i 2-3 uger
Pesto

Pesto er en sauce, hvor det gælder om at finde sin egen favoritblanding. Nogen vil have en meget skarp hvidløgsmag, andre vælger at bruge cashew eller valnødder i stedet for pinjekerner.

Man kan også blande den med andre friske urter, som persille, mynte eller koriander. Men den klassiske pesto er med basilikum og pinjekerner.

Pesto spises ofte sammen med pasta eller som smørelse til brød og sandwich. Men man kan bruge pesto til mange ting, for eksempel til fiskeretter, salater og lasagne.

God fornøjelse og bon appetit

Ingredienser:
1 stort bundt basilikum
15-20 gram parmesanost
1-2 fed hvidløg efter størrelse
3-4 spsk. Ristede og afkølede pinjekerner
4-5 deciliter olivenolie
Saften af optil en ½ citron
Peber og evt. salt

Fremgangsmåde:
Kom alle basilikum, hvidløg, parmesanost, de ristede pinjekerner, samt halvdelen af olien i en blender (eller lignende). Start med blenderen og tilsæt derefter olien lidt ad gangen til pestoen har den konsistens, som du kan lide.

Smag så til med citronsaft og peber og eventuelt lidt salt.

Tip:
Kom pestoen i et skoldet glas, dæk eventuelt med lidt olivenolie og opbevar den i køleskabet. Pestoen kan holde sig i et par uger i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.