Mit lille køkken i Paris

Hvis man ikke kender Rachel Khoo, bør man straks dykke ned i hendes madunivers. For selvom bogen er som så mange andre – god og velskrevet, men uden af virke prangende eller nyskabende – så er hun en drøm af en foodie.

Min kollega var så sød at give mig et signeret eksemplar af Rachel Khoos bog, 'Mit lille køkken i Paris'
Min kollega var så sød at give mig et signeret eksemplar af Rachel Khoos bog, ‘Mit lille køkken i Paris
'Mit lille køkken i Paris' af Rachel Khoo. Til dem, der læser kogebøger som romaner.
‘Mit lille køkken i Paris’ af Rachel Khoo. Til dem, der læser kogebøger som romaner.

For nyligt fik jeg af en tidligere kollega et signeret eksemplar af kogebogen ‘Mit lille køkken i Paris’, skrevet af Rachel Khoo. Og den vil jeg gerne lige slå et slag for.

Hvis man ikke kender Rachel Khoo, bør man straks dykke ned i hendes madunivers. For selvom bogen er som så mange andre – god og velskrevet, dog uden af virke prangende eller nyskabende – så er hun en drøm af en foodie.

Rachel Khoo er født i Sydengland af henholdsvis kinesisk og østrigske forældre. Hun er uddannet inden for for design og kunst, og havde et godt job som PR-konsulent i modebranchen i London. Men det var ikke godt nok for den madglade brite, så hun sagde sit prestigefyldte job op og flyttede til Paris. Her arbejdede hun deltid som au pair, mens hun tog et tre-måneders kursus i konditori ved det anerkendte Le Cordon Bleu.

Siden er det gået stærkt. I dag har hun udgivet tre mad-bøger og er pt. i gang med en fjerde. Det tredje bog ‘Mit lille køkken i Paris’, er der eneste der er oversat til dansk.

Præmissen for ‘Mit lille køkken i Paris’ er at gøre klassiske franske retter enklere, så alle kan være med – også selvom man ikke har det store køkken. For Rachel Khoos køkken i Paris var nemlig meget småt. Som så mange andre parisere havde hun en meget lille studio-lejlighed på femte sal med et lillebitte køkken. I sin research til bogen åbnede hun Paris’ mindste restaurant, hvor hun kunne prøve retterne af på sine gæster. Her var kun plads til to gæster ad gangen. Hun annoncerede det via Facebook og Twitter, og der gik ikke lang tid, før den lillebitte restaurant var en succes.

Bogen er inddelt i kapitler som morgenmad, picnic, dessert, middag, snacks osv. Den er let og overskuelig og taget nogle gode franske klassikere op, som quiche lorraine, coq au vin, pain perdu og mont blanc. Jeg er især vild med hendes take på alpe-retten Tartiflette.

Hvis man gerne vil se Rachel Khoos lille køkken i Paris, har BBC lavet en fin lille serie med samme navn, hvor hun laver retter fra bogen i sit mikroskopiske køkken i Paris. Den er absolut også seværdig, og det er let at se hvorfor Rachel Khoo er blevet lidt af en tv-darling i hjemlandet.

Du kan læse mere om Rachel Khoo eller følge her:

Racelkhoo.com

Facebook.com/rachelkhoo

Twitter.com/rkhoos

Instagram.con/rachelkhoo

Rachel Khoos lammegryde med forårsgrønt
Rachel Khoos lammegryde med forårsgrønt

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.