Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83

Cape Town for foodies

Tatar af Yellowtail med basilikum og korriander
Tatar af Yellowtail med basilikum og korriander

Jeg har for nyligt tilbragt to vidunderlige uger i Sydafrika. En ferie der endte med fire fantastiske dage i Cape Town.

Som selvudnævnt foodie bliver jeg nødt til at skrive et par ord om Cape Town som madby – og ikke mindst uploade et par billeder.

Der er ingen tvivl at Cape Town er en by for madentusiaster.

Cape Town ligger ud til Atlanterhavet hvilket betyder vanvittig godt skaldyr og fisk. Jeg spiste blandt på Black Marlin som ligger på halvøen syd for Cape Town by. Her spiste vi hummer, muslinger, rejer og fisk og drak lækker sydafrikansk vin. Sjældent har jeg fået så veltillavet skaldyr.

Skaldyrsfad fra Black Marlin i Cape Town
Skaldyrsfad fra Black Marlin i Cape Town

 

 

Africa Café som ligger i centrum af Cape Town serverer de retter fra hele det afrikanske kontinent.

Indretningen råber højt, men det er en del af charmen. Der er Afrika for alle pengene her.

Der var enkelte retter i den faste menu, som jeg sagtens kunne have været foruden. Ikke at det ikke var veltillavet, men det var som sådan ikke særlig interessant – endda måske lidt kedeligt. Men til gengæld var der andre retter som gik rent ind, blandt andet en grøn linsepuré, som jeg arbejder hårdt på at genskabe i mit eget køkken. Når det sker, lover jeg at smide opskriften på bloggen.

Hvis man er heldig byder Afrika Café også på sang og dans – African style.

Okay indrømmet, det er ikke det bedste billede min iPhone kunne præstere. Men et udvalg af den faste menu på Africa Café
Okay indrømmet, det er ikke det bedste billede min iPhone kunne præstere. Men et udvalg af den faste menu på Africa Café

 

 

Ved V&A Waterfront, Cape Towns havnefront, hvor båden til Robben Island også går, ligger et hav af virkelige gode fiskerestauranter. Området er fyldt af turister, og priserne er også derefter – selvom det er stadig billigere end at spise fisk og skaldyr i Danmark – men det er ikke ensbetydende med at der ikke er lækker mad.

 

Vi spiste på flere restauranter, som jeg desværre allerede har glemt hvad hedder (så kan jeg lære at skrive ned og gemme kvitteringer!), men her tre snapshots af hvad vi fik at spise:

 

 

sashimi og maki ved V&A Waterfront
sashimi og maki ved V&A Waterfront
Chokolade, chokolade, chokolade. Min medspiser fik denne dessert som var et kæmpe hit
Chokolade, chokolade, chokolade. Min medspiser fik denne dessert som var et kæmpe hit
friskfangede rejer med tomat og chili - enkelt og lækkert
friskfangede rejer med tomat og chili – enkelt og lækkert

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.