Kaffechutney

En varm kop kaffe kan gøre underværker om morgenen, men den mørke, fortryllende bryg egner sig som andet og mere end en drikkevare. Kaffen med fordel bruges det salte køkken som et stimulerende og kræft krydderi, der især højner smagen af kød og chokolade

Kaffebønner

En varm kop kaffe kan gøre underværker om morgenen, men den mørke, fortryllende bryg egner sig som andet og mere end en drikkevare. Kaffen med fordel bruges det salte køkken som et stimulerende og kræft krydderi, der især højner smagen af kød og chokolade

Indgredienser:

2 kanelstænger
6 laurbærblade
10 sorte peberkorn
2 chili, tørret
500 g løg, groft hakkede
2 spsk. kaffe, fint malet
150 rørsukker
2 dl kaffe
100 g rosiner
1 dl eddike

Fremgangsmåde:
Rist kanel, laurbærblad, peber og chili af i en tør gryde ved middel varme i ca.2 min. Kom løg, kaffe, sukker, rosiner og eddike i gryden, og lad det simre i ca. time, indtil chutneyen er kompakt og lettere karamelliseret.

Put den varme chuthey i atamonskyllede glas og opbevar den i køleskabet, så kan den holde sig i måneder.

Chutney er et tilbehør til mad som var især finder i Indien og Pakistan. Chutney består typisk af indkogt frugt eksempelvis mango  med sukker og krydderier, samt eddike for at forbedre holdbarheden. Men man kan bruges til meget mere en indisk og pakistansk mad. Denne kaffechutney kan for eksempel servers til en ribbenssteg med bagte græskar.

Læs opskriften på ribbenssteg med bagt hoikaidogræskar og kaffechutney her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.