Godt brød, let at lave

Jeg har altid været temmelig udfordret, når det kommer til at bage brød. Så da min fru moder for nyligt gav mig opskriften til det hun kaldte ’Verdens bedste brød’, var jeg en smule skeptisk. Men brødet var faktisk noget nær verdens bedste brød – og så var det vanvittig nemt at lave. Det dog en lidt lang proces.

Hemmeligheden bag dette brød er, at det skal bages i gryde med låg inden i ovnen. Denne metode sørge for, at brødet for damp mens det bager, hvilket giver den gode, sprøde skorpe, uden at brødet bliver tørt og kedeligt indeni.

Godt brød, nemt at lave

Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Godt brød, nemt at lave
Godt brød, nemt at lave

Jeg har altid været temmelig udfordret, når det kommer til at bage brød. Så da min fru moder for nyligt gav mig opskriften til det hun kaldte ’Verdens bedste og nemmeste brød’, var jeg en smule skeptisk. Men brødet var faktisk noget nær verdens bedste brød – og så var det vanvittig nemt at lave. Det dog en lidt lang proces.

Hemmeligheden bag dette brød er, at det skal bages i gryde med låg inden i ovnen. Denne metode sørge for, at brødet får damp, mens det bager, hvilket giver den gode, sprøde skorpe, uden at brødet bliver tørt og kedeligt indeni.

Jeg har dog leget lidt med min fru moders opskrift for at gøre brødet mere groft, da jeg personlig bedst kan lide lidt grovere brød. Men er du til lyst brød, kan du bare nøjes med kun at bruge hvedemel.

Godt brød, nemt at lave
Godt brød, nemt at lave

Ingredienser

100 g grahamsmel
50 g rugmel
475 g hvedemel
2 tsk. salt
½ l lunken vand
en klump gær, ikke større end ært (det lyder ikke af meget, men du skal ikke bruge mere)

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og mel, til alt melet er vådt. Brug en stor skål, så dejen har plads til at hæve. Dejen skal være våd.

Lad dejen hæve i 12 timer ved stuetemperatur. Når den har hævet færdigt, er dejen let, luftigt og fyldt med bobler.

Strø godt med mel ud på bordet og vend dejen ud. Dejen skal ikke ældes, men blot foldes tre gange. Læg dejen i en smurt skål, dæk med et viskestykke og lad den hæve yderligere to timer.

Sæt den tomme gryde i ovnen og varm ovnen op til 250 grader. Jeg bruger en Le Creuset stødejernsgryde, men man kan sagtens bruge en emaljegryde eller en stegeso.

Kom dejen ned i gryden, den må kun fylde gryden halvt op, da brødet hæver inde i gryden. Sæt låg på gryden og put den i ovnen.

Brødet skal bage i 30 minutter med låg på, derefter fjernes låget og brødet bages færdigt ved 200 grader i 15 minutter.

Lad brødet køles af i 20 minutter før servering.

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.