Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Jeg er nøddealleriger, hvilket betyder, at mysli er noget jeg laver og ikke køber. Det betyder også at mine myslier varierer ganske meget. Det afhænger meget hvad jeg lige har i skabet eller hvad jeg lige falder over af spændende ting, når jeg handler.
Man kan både riste myslien af på panden, men denne opskrift er lavet i ovnen. Det er nemlig meget nemt.
Jeg krydrer altid min mysli med for eksempel stødt ingefær, kardemomme eller vanille, for give en dybde til myslien. Man kan også bruge kanel til en julemysli eller revet citronskal til frisk sommermysli.
Jeg har også leget lidt og prøvet mig frem med ikke-ristede myslier med frysetørret kirsebær og poppede ris.
Denne opskrift er altså den ovnristede variation, hvor ingredienserne kan erstattes med andre, hvis der er noget man ikke kan tåle eller lide.
Ingredienser til 1,5 l mysli
1 kg grovvalsede havregryn
1 dl solsikkekerner
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
1,5 dl mandler
1 dl rosiner eller tranebær
5 spsk. honning
1/2 tsk. vaniljekorn
1/2 stødt ingefær
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne, undtagen rosiner eller tranebær, blandes sammen i en skål, så alle de tørre ingredienser mødes med honningen. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og rist i ovnen ovnen ved 100 grader 30 minutter indtil det er ristet. Husk at rører i blandingen et par gangen under ristningen.
Tag myslien ud af ovnen, vend rosiner eller tranebær i blandingen og lad den køle ned. Myslien skal opbevares i en tætsluttet krukke eller bøtte. Den kan holde sig i cirka en måned.
God fornøjelse og bon appetit