Dette er en grundopskrift på cupcake. Du kan vælge at lave som de står her, eller undlade chokolade og kakao, og pynte dem med forskelligt farvet glasur og krymmel. Du også stikke stykker af rabarber, blåbær, hindbær, ribs eller andre bær i de ubagte cupcake, inden du sætter dem i ovnen.
God fornøjelse og bon appetit
Ingredienser (24 stk.)
30 g smør
4 æg
3 dl mælk
270 g sukker
360 g hvedemel
15 g bagepulver
korn af en vaniljestang
100 g mørk chokolade
1 spsk. kakao
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Smelt smør og chokolade i en lille gryde og lad det køles af. Pisk æg, sukker og kornene fra vanillestangen skummende. Bland bagepulver og kakao i melet. Sigt det tørre og hæld mælk og æggeblanding i. Rør forsigtig. Tilsæt den smeltede, afkølede chokolade- og smørblanding.
Fyld dejen i papirformer. Sæt dem på plade og bag i 10-15 min. midt ovnen.