Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Dette er en opskrift på chili con carne med chokolade og harissa. Den er giver varme til kolde aftener, og er et sikkert hit som natmad til en god fest.
Jeg er ikke i tvivl – det er verdens bedste chili con carne.
Ingredienser – 4 personer
500 g. hakket oskekød
1 dåse kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
4 fed hvidløg
3 løg
2 dl. kalvefond/eller en boullionterning
1 spsk. balsamico
1,5 tsk. harrissa-paste
1-2tsk. tørret chiliflager
1,5 tsk. spidskommen
1 tsk. korrianderfrø
1 tsk. kanel
1 laurbærblad
30 g. mørk chokolade med kakaoindhold på 70%
salt, peber og sukker
olivenolie
Til servering cremefraiche og hakket persille
Fremgangsmåde
Brun kødet af i olivenolie og sæt det til siden. Hak løg og hvidløg nogenlunde fint og brun det af på i olivenolie i en gryde.
Imens knuses chiliflager, spidskommen, korrianderfrø og kanel i en morter.
Skub løgene ud til i siden af gryden og tilsæt de knuste krydderier i midten. Lad krydderierne ‘brænde lidt af’ før de blander dem med løgene. Tilsæt derefter harissaen på sammen måde.
Bland det brunede køb i gryden og vend det rundt med krydderier et par minutter. Tilsæt derefter de hakkede tomater, balsamico og kalvefond, samt laurbærblad og lad det simre ved svag varm i ca. 20 minutter. Rør i den undervejs.
Tilsæt bønnerne og lad retten simre i yderliger 30 minutter. Rør i den undervejs.
Sidst tilsættes den mørke chokolade og retten smages til med salt, peber og sukker.
Server chili con carne med en god fed cremefraiche og hakket bredbladetpersille på toppen.
God fornøjelse og bon appetit