Tarte au Citron (citrontærte med italiensk marengs)

Jeg har en svaghed for denne kage. Der er noget forførende og dejligt syndigt over den sprøde smørfyldige tærtebund, den cremede citrusmidte og den søde italienske marengs på toppen. Dette er absolut en af mine favoritter.

Det er ikke svært at lave denne tærte, men det tager tid idet tærten skal i ovnen hele fire gange, inden den er klar til at blive nydt.


Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83

Jeg har en svaghed for denne kage. Der er noget forførende og dejligt syndigt over den sprøde smørfyldige tærtebund, den cremede citrusmidte og den søde italienske marengs på toppen. Dette er absolut en af mine favoritter.

Det er ikke svært at lave denne tærte, men det tager tid idet tærten skal i ovnen hele fire gange, inden den er klar til at blive nydt.

God fornøjelse og bon appetit

Mørdej

175 g smør
250 g hvedemel
50 flormelis
½ stang vanilje
1 knsp. salt

Smør smuldres i melet sammen med flormelis, vanilje og salt til det ligne brødkrummer eller savsmuld. Undgå at ældt dejen, den skal kun lige akkurat samles. (Jeg har haft succes med blot at samle den smuldrede dej i husholdningsfilm og forme den som disk i filmen og den hvile sådan). Lad mørdejen hvile i køleskabet i times tid, så er den nemmere at arbejde med dejen. Rul dejen ud med en kagerulle og læg den i tærteform. Det er helt klart en fordel at bruge den slags tærteform, hvor bunden kan løftes ud. Derefter bages tærte dejen blindt ved 220 grader i cirka 15 minutter. Fjern blindeklædet og bag tærtedejen yderligere 5 minutter. Imens kan du lave citroncremen.

Citroncreme

2 citroner
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg + 2 blommer
2 dl piskefløde

Fileter citroner og blend dem med sukker, citronskal og æg og æggeblommer. Herefter blandes fløde i og citroncremen hældes i tærtedejen og bages i cirka 20-25 minutter (eller til cremen er fast) ved 150 grader. Lad tærten køle helt ned.

Italienske marengs

75 g  æggehvider
150 g sukker
1/2 dl vand
1 knsp. salt
1 tsk. citronsaft

Kog sukker og vand til en klar sukkerlage og lad den køle ned til stuetemperatur. Pisk æggehviderne til skum, tilsæt salt, citronsaft og derefter sukkerlage lidt ad gangen i en tynd stråle under konstant piskning. Marengsmassen skal piskes til den er kølet af (vær forberedt på at piske i et stykke tid 5-10 minutter).

Dekorer den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden eller brug en gasbrænder til at brænde marengsen.

God fornøjelse og bon appetit