Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Aromatiseret sukker er ikke kun en perfekt gave i en fin krukke med sløjfe om, det kan også gøre en almindelig og ordinær opskrift til noget helt særligt.
Jeg har blevet ret glad for at bruge lavendel i både det salte og det søde køkken. For nylig postede jeg en indlæg om lavendel og citron kylling, som du kan læse her:
Kylling med lavendel og citron
Lavendel er også virkelig godt i søde kager, is og andre desserter. Men pas på, hvis du overdoserer, kommer det hele til at minde lidt for meget sæbe og gamle damer!
En måde af bruge lavendlen i de søde retter er ved at lave lavendelsukker. Lav en god portion og gem den, så har du til den dag du pludselig for lyst til at lave en kage med lavendel.
Spiseligt lavendel kan får i velassorterede supermarkeder eller en specialforretninger med krydderiudsalg. Jeg køber min lavendel i ASA trading – enten i deres butik i Torvehallerne i København eller i deres netbutik på Asatrading.dk
Lavendelsukkeret kan for eksempel bruges i min lavendel/hindbær-lagkage, som kommer på bloggen i løbet af weekenden.
Ingredienser
900 g. lys rørsukker
2 spsk. lavendel
Fremgangsmåde
Put lavendel og sukker i en lufttæt beholder og ryst godt.
Lad det trække i mindst to uger, før du bruger det.
God fornøjelse og bon appetit