Banoffee pie – en supernem banan/karamel-tærte

Hver gang nævner banoffe pir for nogen i Danmark kommer der altid “huh? Hvad er det?”. Og så siger jeg ”It’s banana og toffee – Banoffee!”
Banoffe pie er en dessert der ikke er særlig udbredt i Danmark og det er synd, for det er en vanvittig lækker desserttærte, som ovenikøbet er nem at lave.

Banoffe_pie

Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Banoffe_pie
Bananas and toffee – banoffee. What is not to like.

Hver gang nævner banoffe pie for nogen i Danmark kommer der altid “huh? Hvad er det?”. Og så siger jeg ”It’s banana og toffee – Banoffee!”

Banoffe pie er en dessert der ikke er særlig udbredt i Danmark og det er synd, for det er en vanvittig lækker desserttærte, som ovenikøbet er nem at lave.

Eftersigende stammer banoffe pie fra restauranten The Hungry Monk i East Sussex i England, hvor man første gang kunne finde den på kortet i starten af 1970’erne. Jeg har smagte den mange gange, når turen er gået til de britiske øer, og hver gang har jeg tænkt: hvorfor laver vi ikke denne dessert oftere i Danmark.

De seneste år har jeg lavet den flere gange til middage, til kollegaer, hyggeaftener eller familiefrokoster og hver gang har det været en stor succes.

Der noget syndig over den cremede karamel sammen med de søde bananer og den ‘kiksede’ bund.

Jeg selv tilføjet lidt syre i form af citron og citronskal til min opskrift – englænderne ville nok rynke på næsen, men jeg synes det giver det ekstra kick som desserten har godt af.

 

Ingredienser

400 g. digistive kiks
120 g. smør
En dåse kondenseret mælk
4 bananer
1 økologisk citron
250 ml. piskefløde
Korn af halv vaniljestang
Revet chokolade af 70 procent

 

Fremgangsmåde

Start med at koge dåsen med kondenserede mælk i en gryde  med vand i 3 timer. Vandet skal dække dåsen under hele kogningen. Så hold øje med den og fyld evt lidt vand på under kogningen.

Lad dåse køle helt ned.

Jeg koger gerne 2-3 dåser af gangen og gemmer den på køl i køleskabet, hvor de kan holde sig i en månedstid.

Blend kiksene i en blender til en grov rasp (eller put dem i en frysepose og giv dem en gang tæsk med kagerullen!).

Smelt smørret og bland sammen med den blendede kiks.

Kom massen i springform på ca. 20 cm og tryk den godt ned. Sæt bunden på køl i en times tid, så den kan sætte sig.

Kom den karamelliserede kondenserede mælk på kiksebunden, og stil den igen på køl en halv time.

Riv skalen af en citron og sæt til siden

Skær bananerne i skriver af cirka 1 cm og vend dem i revet citronskal og saften af en halv citron

Tag bunden ud af køleskabet og placer de skivede bananer oven på karamellen.

Skrab kornene af vaniljestangen og pisk det sammen med fløden til en let flødeskum. Fordel flødeskummet over kagen så det dækker.

Lige inden servering pyntes tærten med revet chokolade.

God fornøjelse  bon appetit.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.