Lammefond

Brun lammeben i ovnen til de er gyldent mørkebrune. Overskydende fedt hældes fra, og benene kommes i en gryde som kan rumme både vand og ben. De dækkes med vand, det hele koges op og der skum af løbende.

Grøntsagerne (løg undtaget) skæres i stykker og brunes i en gryde, hvorefter de kommes i gryden med lammeben sammen med saltet. Det koges igennem, skummes og krydderierne tilsættes.

Det uskrællede løg flækkes og brunes på en pande til det er fuldstændig sort og karamelliseret. Kom løget i fonden, dette giver ekstra farve til fonden. Den koger nu i ca. 8 timer og sigtes. Kog til den er reduceret til ca. halvdelen


Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83

Ingredienser til ca. 2 liter fond

2 1/2 kg. lammeben
1 gulerod
1/4 selleri
1 løg
1 porrer
1 persillerod
5 sorte peberkorn
3 laurbærblade
1 kryddernellike
5 fed hvidløg
1 kvist timian
1 knivspids salt
5 liter vand

Fremgangsmåde:

Brun lammeben i ovnen til de er gyldent mørkebrune. Overskydende fedt hældes fra, og benene kommes i en gryde som kan rumme både vand og ben. De dækkes med vand, det hele koges op og der skum af løbende.

Grøntsagerne (løg undtaget) skæres i stykker og brunes i en gryde, hvorefter de kommes i gryden med lammeben sammen med saltet. Det koges igennem, skummes og krydderierne tilsættes.

Det uskrællede løg flækkes og brunes på en pande til det er fuldstændig sort og karamelliseret. Kom løget i fonden, dette giver ekstra farve til fonden. Den koger nu i ca. 8 timer og sigtes. Kog til den er reduceret til ca. halvdelen.

Frys eventuelt fonden ned i mindre portioner, så har du altid fond ved hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.