
Jeg er en stor fan af onlineuniversitetet Coursera, som udbyder gratis onlinekurser på universitetsniveau i samarbejde med adskillige universiteter verden over, heriblandt Københavns Universitet.
Jeg har taget en del forskellige kurser på Coursera, kurser fra blandt andet Columbia University om journalistik og Harvard University i makroøkonomi. Det er ganske gratis, men skal blot oprette en profil og løs sig løs i kursuskataloget.
Kurserne varer i gennemsnit 6-8 uger og man bestemmer selv hvor stor en indsat man vil lægge i det og hvor meget tid man vil bruge. Det foregår via video-forelæsninger på cirka 5-15 minutter og quizzer/test og diskussionsfora.
I denne uge er jeg startet på kursus, der er udbudt af Københavns Universitet, som handler om den nye nordiske diæt. Det vil jeg gerne lige slå et slag.
Kurset hedder New Nordic Diet og er lavet af blandt Arne Astrup og forskningescentret OPUS fra Københavns Universitet.
Personlig bevæger jeg mig meget i det franske køkken qua mine franske rødder og min fars indflydelse. Men med den ny nordiske madbevægelse, har jeg, ligesom så mange andre, også lyst til dyrke det nordiske køkken og dette kursus virker som en alletiders god introduktion til hvad er muligt, prismæssig overkommelig og ikke mindst tilgængelig.
Første uges video-forelæsninger har blandt andet budt på et indblik hvordan vi smager på ting og hvordan vores smagsløg udvikles, samt tankerne bag hvordan den nordiske diæt blev udviklet. Blandt forelæsere kan man finde Arne Astrup, Mathias Holt og Claus Meyer.
Som sagt startede kurset i mandags, så du kan stadig nå at være med.
Læs mere om Coursera på deres hjemmeside Coursera.org eller går direkte til kurset New Nordic Diet her
God fornøjelse og ‘bon appetit’