Denne tomatsauce er en grundopskrift, som man kan variere efter smag og behov. Man kan for eksempel tilsætte hakkede oliven, bacon eller forskellige grøntsager.
Ingredienser:
6-8 store tomater
1 dåse flåede tomater
1 løg
4-5 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
Olivenolie
1,5 dl hvidvin
Salt, friskkværnet peber og sukker
Fremgangsmåde:
Tomater, løg og hvidløg hakkes. Varm rigelig mængder olivenolie i en tykbundet gryde. Når olien er varm kommes løg og hvidløg ved som steges til de er gennemsigtige. Så kommes de hakkede tomater og oreganoen ved og får lov til at stege med i 3-4 minutter.
Tilsæt de flåede tomater, mos den eventuelt ud med en grydeske. Hvidvinen hældes på, og derfor skal saucen simrer ved lavt blus i ca. 30 min. Hvis du synes saucen tørrer ud, kan du tilsætte lidt vand.
Smag tomatsaucen til med salt, peber og sukker.
God fornøjelse og bon appetit
Tips:
Om vinteren kan det være svært at finde store velsmagende tomater. Brug derfor cherrytomater i stedet.