Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Coq au vin er en af de mest populære, franske retter, som er indbegrebet af rustik, simremad. En ret der de råkolde danske efterår- og vinteraftener værdig.
Ingredienser til 4-6 personer
1 stor hane eller seks-otte stykker kylling
5 g smør og 2 spsk. olie til stegning
1 løg i tern
1 spsk. mel
½ liter rødvin
1 fed hakket hvidløg
½ liter Hønsefond
Bouquet garni
125 g pillede perleløg
125 g champignon i kvarte
125 g bacon i små tern
Fremgangsmåde:
Skær kyllingen ud i 10 stykker (2 x lår, 2 x overlår, 2 x vinger, og hver bryst i 2 stykker)
Smelt smør og olien i en gryde. Svits kyllingstykkerne deri. Tilsæt løg og svits under omrøring. Drys med mel og rør rundt. Hæld Cognac på og flamber. Tilsæt rødvin, hvidløg, hønsefond, bouquet garni*, salt og peber. Sæt låg på og lad retten små simre i 45 minutter. Se til den ind i mellem for at sikre at den ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt væde i retten under kogning.
Steg bacon terninger på en tør varm pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Steg perleløg i baconfedtet.
Tilsæt perleløg, bacon og champignon og lad retten simre videre i ca. 15 minutter.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker til at justere syrligheden i retten. Justere sauce konsistensen ved at tilsætte lidt vand hvis saucen er for tyk eller lidt Maizena opløst i lidt kold vand hvis saucen er for tynd.
Coq au vin serveres traditionelt med kartoffelmos – se opskriften på en god katoffelmos her. Er du ikke til kartoffelmos, kan du servere kogte kartofler, ris eller bare et godt brød til.
God fornøjelse og bon appetit
* Bouquet garni betyder et bundt urter. Der kan derfor være flere forskellige slags urter i. Den helt klassiske består dog kun af persille, timian og laurbærblade.