Coq au vin

Coq au vin er en af de mest populære, franske retter, som er indbegrebet af rustik, simremad. En ret der de råkolde danske efterår- og vinteraftener værdig.

Coq au vin serveres traditionelt med kartoffelmos – se opskriften på en god katoffelmos her. Er du ikke til kartoffelmos, kan du servere kogte kartofler, ris eller bare et godt brød til.

Svits kylling stykker deri. Tilsæt løg og svits under omrøring. Drys med mel og rør rundt. Hæld Cognac på og flamber. Tilsæt rødvin, hvidløg, hønsefond, bouquet garni, salt og peber. Sæt låg på og lad retten små simre i 45 minutter. Se til den ind i mellem for at sikre at den ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt væde i retten under kogning.


Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83

Coq au vin er en af de mest populære, franske retter, som er indbegrebet af rustik, simremad. En ret der de råkolde danske efterår- og vinteraftener værdig.

Ingredienser til 4-6 personer

1 stor hane eller seks-otte stykker kylling
5 g smør og 2 spsk. olie til stegning
1 løg i tern
1 spsk. mel
½  liter rødvin
1 fed hakket hvidløg
½  liter Hønsefond
Bouquet garni
125 g pillede perleløg
125 g champignon i kvarte
125 g bacon i små tern

Fremgangsmåde:

Skær  kyllingen ud i 10 stykker (2 x lår, 2 x overlår, 2 x vinger, og hver bryst i 2 stykker)

Smelt smør og olien i en gryde. Svits kyllingstykkerne deri. Tilsæt løg og svits under omrøring. Drys med mel og rør rundt. Hæld Cognac på og flamber. Tilsæt rødvin, hvidløg, hønsefond, bouquet garni*, salt og peber. Sæt låg på og lad retten små simre i 45 minutter. Se til den ind i mellem for at sikre at den ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt væde i retten under kogning.

Steg bacon terninger på en tør varm pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Steg perleløg i baconfedtet.

Tilsæt perleløg, bacon og champignon og lad retten simre videre i ca. 15 minutter.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker til at justere syrligheden i retten. Justere sauce konsistensen ved at tilsætte lidt vand hvis saucen er for tyk eller lidt Maizena opløst i lidt kold vand hvis saucen er for tynd.

Coq au vin serveres traditionelt med kartoffelmos – se opskriften på en god katoffelmos her. Er du ikke til kartoffelmos, kan du servere kogte kartofler, ris eller bare et godt brød til.

God fornøjelse og bon appetit

* Bouquet garni betyder et bundt urter. Der kan derfor være flere forskellige slags urter i. Den helt klassiske består dog kun af persille, timian og laurbærblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.