Macaron med lakrids og passionsfrugt – en syndig lækker kombination

I fredag lavede lavede jeg macaron til en middag hos min gode veninde Marie. Jeg lavede klassiske macarons au chocolat, samt en ny kombiantion med lakrids og passionsfrugt. Og det var absolut en succes

macaron med lakrids og passionsfrugt
macaron med lakrids og passionsfrugt
Disse macaron med lakrids og passionsfrugt var en stor succes ved fredagens middag. Jeg lavede en stor portion og gav også nogle stykker pakket fint ind som værtindegave om lørdagen

I fredags lavede jeg macaron til en middag hos min gode veninde Marie. Jeg lavede klassiske macarons au chocolat, som du kan finde opskriften på her:

Macarons au chocolat

Men jeg fik lyst til at prøve mig frem med en ny smagskombination. Jeg har længe gerne ville bage med lakrids og dette virkede som en god mulighed.

Personligt synes jeg ofte at bagværk og desserter med lakrids mangler balance. Tit bliver den rå lakridssmag simpelthen for dominerende og jeg ville derfor gerne have et syrligt, men cremet fyld som kunne give den rette balance. Og det var her passionsfrugt fyldet kom til.

Så her er opskriften på mine macarons med lakrids og passionsfrugt – ugens succes-dessert:

 

Ingredienser

Macaronbunde:
80 g. æggehvider (ca. 3 stk. af medium æg)
20 g. sukker
200 g. flormelis
100 g. mandelmel
1 spsk. rå lakridspulver

Passionsfrugtcurd:
12 passionsfrugter
125 g. smør
2 æg
+ 3 æggeblommer
150 g. rørsukker

 

Fremgangsmåde

Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret, til massen er fast nok til at holde sin egen form – eller til du kan vende skålen på hovedet.

Sigt alle de tørre ingredienser og bland de våde og de tørre godt sammen med en dejskraber til en ensartet masse.

Dæk en bradepande med bagepapir. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et ca ½-1 cm hul i den. Sprøjt dejen ud i runde macaron på størrelse med en femkrone. Hvis du holder sprøjtepose tæt på bagepapiret presser du samtidig makronerne lidt flade. Det gør dem pænere, synes jeg.

Nu skal dine macarons hvile i mindst en time – gerne halvanden. De skal hvile så længe at der dannes ‘skind’ på toppen. Det vil sige, du skal kunne sætte en finger på dem, uden at der klister dej på din fingerspids.

Mens de hviler laves passionsfrugt fyldet.

Smelt smørret og lad det køle af.

Fjern indmaden af passionsfrugterne og giv det en hurtig tur i blenderen for at løsne kernerne fra frugtkødet.

Si saften fra passionsfrugterne ned i en mellemstor gryde og tilsæt sukker, æg, æggeblommer og det smeltede, afkølede smør.

Pisk det hele op under medium varme til det tykner.

Hæld det i en kold skål, og lad det køle helt ned i køleskabet.

Tænd ovnen på 160 grader.

Når ovnen er varm, bages macaronbundene i 12-15 minutter.

Fjern dem fra bagepapiret mens de stadig er lune. Jeg plejer at at køre en tynd kniv hurtigt under dem, så er det nemmere at få af.

Når de er helt kolde samlet de to og to med en skefuld passionsfrugtfyld i midten. Du kan evt komme fyldet på en sprøjtepose, så er det nemmere at fordele.

Opbevar dine macaron på køl indtil servering.

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.