Canneloni med spinat og ricotta – “Leave the gun. Take the cannoli.”

Efter jeg genså The Godfather tidligere på ugen har jeg haft lyst til klassisk italiensk mad. Den slags italiensk mad, som trøster en på en råkold efterårsdag, hvor hovedpinen og trætheden fra gårdagens øl, har sat sig lidt for hårdt.

I går var netop sådan en dag og jeg lavede derfor Canneloni med spinat og ricotta

Forleden dag viste de The Godfather i fjernsynet. Jeg har set den film virkelig mange gange, og kan nærmest alle replikker.

En af de scener jeg holder allermest af er denne, hvor Clemenza viser en ung og endnu ikke korrupt Michael Corleone, hvordan man laver en tomatsauce med pølser og kødboller.

Efter jeg genså The Godfather tidligere på ugen har jeg haft lyst til klassisk italiensk mad. Den slags italiensk mad, som trøster en på en råkold efterårsdag, hvor hovedpinen og trætheden fra gårdagens øl, har sat sig lidt for hårdt.

I går var netop sådan en dag og jeg lavede derfor canneloni med spinat og ricotta og tiramisu til dessert og jeg spiste i gode venners lag. Du kan se min opskrift på tiramisu her (åbner i nyt vindue)

 

Canneloni med spinat og ricotta
Canneloni med spinat og ricotta en en lækker velsmagende tomatsauce

Ingredienser
(4 pax)

Tomatsauce
6-8 store tomater
1 dåse flåede tomater
1 løg
4-5 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
Olivenolie
1,5 dl hvidvin
Salt, peber og sukker

Fyld:
500 g. frisk spinat (man kan bruge frossen, men frisk er bedre)
500 g. ricotta
1 spsk. honning
muskatnød
salt og peber

En pakke canneloni (kan du ikke finde canneloni, kan du bruge friske lasagneplader, skære dem over rulle rundt om fyldet)
100 g. parmesan
125 frisk mozzarella

 

 

Fremgangsmåde

Tomater, løg og hvidløg hakkes. Varm rigelig mængder olivenolie i en tykbundet gryde. Når olien er varm kommes løg og hvidløg ved som steges til de er gennemsigtige. Så kommes de hakkede tomater og oreganoen ved og får lov til at stege med i 3-4 minutter.

Tilsæt de flåede tomater, mos den eventuelt ud med en grydeske. Hvidvinen hældes på, og derfor skal saucen simrer ved lavt blus i ca. 30 min. Hvis du synes saucen tørrer ud, kan du tilsætte lidt vand.

Blend tomatsaucen til en lind sauce og smag til med salt, peber og sukker.

Tænd ovnen på 180 grader.

Vask spinaten grundigt, og sauter den af på en varm pande.

Når spinaten er faldet sammen, tages den af varmen og køles af, indtil den kan håndteres.

Vrid noget af væden ud af spinaten og hak den groft. Bland med ricotta, honning, revet muskatnød, salt og peber.

Fyld blandingen i cannelonierne. Du kan med fordel komme fyldet i en sprøjtepose – det gør det meget nemmere at fylde i pastarørene.

I et ovnfast fad kommes tomatsauce, så det dækker bunden. Læg de fyldte canneloni side om side i fadet og hæld resten af tomatsaucen over.

Drys med revet ost både parmesan og strykker af frisk mozzarella, og bag i en 180 grader varm ovn i 30 – 40 minutter.

Hvis osten bliver for mørk, så dæk da det ovnfaste fad med sølvpapir.

Server med en klassiek grøn salat.

God fornøjelse og bon appetit  – Leave the gun. Take the cannoli

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.