Nem græskarsuppe

Dette er en nem opskrift på græskarsuppen, uden tusind krydderier. Jeg laver gerne en stor portion og fryser ned i mindre portioner, så jeg lige har til en frokost eller en dag, hvor jeg ikke har tid til at lave tid. Så tilsætter jeg krydderier i form at krydrede brødcroutoner med garam masala eller rosmarin eller blot et skvat chiliolie.


Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
20130912-204514.jpg
Rygende varm græskarsuppe på ruskende kold efterårsaften

Jeg har fået et lækker græskar fra køkkenhaven i Ballerup – også kaldet Opturshaven. Der er så mange lækre retter man kan lave med græskar, men en ting jeg laver igen og igen er græskarsuppe.

Dette er en nem opskrift på græskarsuppen, uden tusind krydderier. Jeg laver gerne en stor portion og fryser ned i mindre portioner, så jeg lige har til en frokost eller en dag, hvor jeg ikke har tid til at lave tid. Så tilsætter jeg krydderier i form at krydrede brødcroutoner med garam masala eller rosmarin eller blot et skvat chiliolie.

Ingredienser (4-6 personer)

1 kilo skrællet og udkernet græskar (gemt kernerne)
2 løg
2 fed hvidløg
1/2 dl. olivenolie
7,5 dl. hønsefond eller vand, hvis den skal være vegetarisk
5 dl. vand
Salt, peber og sukker
Citronsaft
3,5 dl. græsk yoghurt
Fremgangsmåde

Sauter løg og hvidløg i olivenolie i en tykbundet gryde i ca. 20-25 minutter ved medium varme. Det er vigtigt, at de bliver gyldne og karamelliserede langsomt så sukkeret i løgene kommer frem. Det er nemlig med til at give suppen en lækker rund smag.

Skær græskarret i mindre stykker og kom stykkerne ned i gryden til løgene. Sauter yderligere i 5 minutter.

Tilsæt fond (eller vand) og kog, til græskarret er mørt.

Suppen blendes til en jævn masse og blandes med græsk yoghurt til den får en lind og blank konsistens.

Smag til med salt og peber og sukker, samt citronsaft.

God fornøjelse og bon appetit

Tip:

Gem kernerne når du udkerner græskaret. Vend dem i olivenolie, salt og 1 tsk garam masala.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader til kernerne puffer op og er gyldne. Hold øje med dem, det kan hurtigt brænde på.

Lad kernerne køle helt af.

Drys de sprøde kryderede kernen på suppen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.