Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Noget af det jeg elsker ved juni måned, er når hyldeblomsterne springer ud og det er tid til at lave hyldeblomstsaft. Jeg laver altid en kæmpe portion og fryser ned, så jeg har hyldeblomstsaft til langt ind i det følgende år.
Man kan enten fryser saften ned i isterningsposer, så man ud på efteråret bare kan plumpe to-tre hyldeblomststerninger ned i et glas og fylde op med vand. Men man kan også fryse saften ned på atamon-skyllede plastikflasker og tør dem langsom op i køleskabet, når man har lyst til smagen af sommer på en grå novemberdag.
Ingredienser til 2-2,5 liter ufortyndet saft
40 hyldeblomstskærme
4 økologiske citroner
1 pose citronsyre
750 g lys rørsukker
1,5 l vand
Atamon til at skylle flaskerne i
Fremgangsmåde
Skyl hyldeblomsterne godt og læg dem i en stor gryde eller spand. Skær citroner i skriver på godt 1 cm og læg dem over hyldeblomsterne.
Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over hyldeblomsterne, rør, læg låg på gryden eller vitawrap spanden, og lad saften trække i køleskabet i 2-3 dage. Rør i blandingen 2-3 gange i døgnet.
Si saften i lærredsstykke og lad den dryppe af. Lad være med at presse saften igennem, da det kan give saften en besk smag.
Hæld saften på flasker skyllet/skoldet med Atamon – eller i isterningeposer. Hyldeblomstsaften skal opbevares i køleskab (eller i fryseren).
God fornøjelse og bon appetit
Tip – hyldeblomstsorbet
Saften kan også køres på en ismaskine, så den bliver til en lækker sommersorbet.
Kør 700 ml hyldeblomstsaft på en ismaskine i ca. 45 min. Tilsæt en pisket (pasteuriseret) æggehvide midtvejs. Når sorbeten er kørt færdig på ismaskinen efterfryses den i fryseren indtil servering.