Lakserillettes. Et godt alternativ til rejesalaten

Gennem det sidste år har jeg fået denne lakseriette, når jeg er kommet uanmeldt på besøg hos mine forældre. Det sker rimelig tit, at både min bror og jeg kommer forbi vores forældre, når vi er lidt sultne. For ved vi jo, at de lyn-børge kan bikse noget lækkert sammen. Det er fordelen ved forældre, der er henholdsvis tidligere husholdningslærer og Michelin-stjerne-kok.

laks
laks
Fersk laks er lækkert, men indimellem er røget laks, og i særdeleshed varmrøget laks det der får retten til at gå op i en højere enhed – blandt andet i lakserillettes.

Gennem det sidste år har jeg fået disse lakserillettes, når jeg er kommet uanmeldt på besøg hos mine forældre. Det sker rimelig tit, at både min bror og jeg kommer forbi vores forældre, når vi er lidt sultne. For ved vi jo, at de lyn-børge kan bikse noget lækkert sammen. Det er fordelen ved forældre, der er henholdsvis tidligere husholdningslærer og Michelin-stjerne-kok.

Min kære fader er stor inspiration til meget af det mad jeg laver og disse lakserillettes er også en opskrift fra hans hånd. Nu er han ikke typen, der skriver opskrifter ned, men mere typen der freestyler over en given råvare. Det er han nemlig dygtig nok til.

Jeg bruger disse lakserillettes til en let forret eller snack, til brunch, til frokost eller til en picnic.

laksereitte
Lakserillettes – lyn-børge bikset sammen lørdag eftermiddag som en snack. Stor succes hos de spisende.

Ingredienser

6 skiver røget laks
1 stykke varmrøget laks (ca. 125 g,)
3 spsk. skyr
1-2 spsk. mayonnaise
3 forårsløg
1 spsk. kapers
citronsaft
Salt & peber
en håndfuld persille

Fremgangsmåde

Skær den røget laks i små stykker og kom den i en skål. Tag skindet af den varmrøget laks, pil laksekødet i stykker og kom den ned til at røget laks.

Hak forårsløg og kapers fint og bland det sammen med laksen. Tilsæt skyr og mayonnaise og smag til med citron, salt og peber.

Hak persillen og rør det i lakserillettes.

Server med brød eller crackers.

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.