Fladbrød med karamelliseret rødløg og gedeost

Kombinationen af karamelliseret rødløg og gedeost er ikke ny. Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken her. Men jeg synes faktisk, at disse fladbrød er ret fantastiske. De smager vanvittig godt og de er ideelle til picnic, som snack til en fest eller som tilbehør til en lækker curry eller lignende.

Tre simple ingredienser danner rammer om disse lækre fladbrød - Og ja, både timian og rødløg er af egen høst
Tre simple ingredienser danner rammer om disse lækre fladbrød – Og ja, både timian og rødløg er af egen høst

Kombinationen af karamelliseret rødløg og gedeost er ikke ny. Jeg har ikke opfundet den dybe tallerken her. Men jeg synes faktisk, at disse fladbrød er ret fantastiske. De smager vanvittig godt og de er ideelle til picnic, som snack til en fest eller som tilbehør til en lækker curry eller lignende.

 

Ingredienser (til 6 stykker, som yderligere kan skæres i 4/6 stykker)

500 g hvedemel (plus lidt ekstra til køkkenbordet)
1 pakke tørgær (ca. 10 gram)
10 g salt
3,5 dl lunkent vand
2 rødløg (medium størrelse)
1 spsk balsamico
1 spsk rørsukker
150 g gedeost
2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret timian
salt og peber
olivenolie til stegning (ca. 7 spsk.)

 

Fremgangsmåde

Bland mel, tørgær og salt i en skål. Hæld vandet i skålen og bland dejen sammen til den akkurat samler sig.

Vip dejen ud på køkkenbordet og ælt den i cirka 10 minutter til dejen er blød og elastisk. Hvis du som jeg har en røremaskine, kan du også vælge at køre den på maskinen med en dejkrog i cirka 6 minutter.

Når dejen er æltet færdig, formes den til en bold og lægges i en skål til hævning. Læg en fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve en time – til den er fordoblet i størrelse.

Mens dejen hæver, laves fyldet. Pil de to rødløg og skær dem i tynde skriver.

Put løgene i en pande med en spsk olivenolie over middelvarme. Løgene skal blive bløde, men må ikke tage farve. Det tager cirka 10 minutter.

Derefter tilsættes balsamico, timian og sukker panden og sauteres sammen med løgene i cirka 10 minutter til de er bløde og karamelliseret. Smag til med salt og peber og lad løgene køle helt ned.

Når de er helt kolde, tilsættes gedeosten i små klumper af cirka en 1 cm i størrelse. Fyldet er nu klar til at brødet.

Vip den hævede dej ud på køkkenbordet og slå den ned. Del dejen i 6 dele og form dem hver til en lille bold.

Tag den første dejbold og rul den flad med en kagerulle til den er på størrelse med en cd.

Tag en sjettedel af fyldet og læg i midten af dejen. Fold kanterne af fladbrødet over fyldet så det dækker fyldet helt. Vend fladbrødet, så lukningen er nederst, og rul det fladt med kagerullen til den har en diameter på cirka 15-18 cm.

Forsæt med den næste 5.

Husk at have godt med mel på køkkenbordet og fladbrødet, så det hænger fast.

Nu skal de steges. Varm 1 spsk olivenolie på panden. Når panden er varm lægges fladbrødet på og steges i cirka et minut til undersiden til den er lækker gyldenbrun. Vend fladbrødet og steg det i cirka et minut på den anden side.

Tør panden ret med en stykke køkkenrulle (pas på du ikke brænder dig) og forsæt med de næste fem fladbrød.

Server fladbrødene lune med humus og sød chilisovs (se opskriften her), som aperitif, picnic, natmad eller tilbehør til en curry.

Du kan lave dem i forvejen og varme den i ovnen når dine gæster er kommet.

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.