Scones

Min kusine Saskia har spurgt om min opskrift på scones. Og det får hun så.

Scones er et såkaldt ‘hurtigtbrød’ med oprindelse i Skotland. Scones spises traditionelt til Low Tea, eller afternoon tea om man vil, med lemon curd eller clotted cream og jordbærmarmelade.

God fornøjelse og bon appetit


Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Traditionelle engelske scones

Min kusine Saskia har spurgt om min opskrift på scones. Og det får hun så.

Scones er et såkaldt ‘hurtigtbrød’ med oprindelse i Skotland. Scones spises traditionelt til Low Tea, eller afternoon tea om man vil, med lemon curd eller clotted cream og jordbærmarmelade.

God fornøjelse og bon appetit

Ingredienser til 16 stk.

500 g hvedemel
1 tsk salt
1,5 spsk bagepulver
125 g smør
3,5 dl kærnemælk
1,5  spsk sukker
1 revet appelsinskal eller citronskal
1 æg til pensling

Evt. mandelflager og perlesukker til pynt

Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader

Bland mel, salt og bagepulver sammen i en skål og ælt smørret ind i blandingen til det ligner savsmuld eller krummer.

Bland kærnemælk, sukker og citrusskal i med mel/smørblandingen ælt det sammen i et minut eller to.

Dejen skal ikke bearbejdes for meget, det skal bare lige akkurat ældes sammen til en ensartet dej.

Rul dejen ud til en tyk pølse og del den på midten indtil der er 16 stykker.

Pensl med et sammenpisket æg og pynt evt. med mandelflager og perlesukker

Bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.