Søde krydderbomber – kanelsnegle for voksne

Jeg synes egentlig, at kanelsnegle er lidt kedelige – de minder mig for meget om børnefødselsdag og 4. klasse. Derfor har jeg leget lidt med tanken om at pifte den klassiske kanalsnegl op. Jeg er elsker de nordafrikanske krydderiblandinger som både bruges i det søde og i det salte køkken, og det er med dette i mente er jeg kommet frem til denne opskrift.
Jeg kalder dem søde krydderbomber og serverer dem med rygende varm myntete eller kaffe en kold efterårssøndag, hvor man drømmer sig til varmere himmelstrøg.

Søde krydderboller med kanel, ingefær, kardemomme og muskatnød.

Jeg synes egentlig, at kanelsnegle er lidt kedelige – de minder mig for meget om børnefødselsdag og 4. klasse. Derfor har jeg leget lidt med tanken om at pifte den klassiske kanalsnegl op. Jeg er elsker de nordafrikanske krydderiblandinger  som både bruges i det søde og i det salte køkken, og det er med dette i mente er jeg kommet frem til denne opskrift.

Jeg kalder dem søde krydderbomber og serverer dem med rygende varm myntete eller kaffe en kold efterårssøndag, hvor man drømmer sig til varmere himmelstrøg.

God fornøjelse og bon appetit

Sno dejen efter fyldet er kommet i, så fyldet fordeler sig. Den snoet dej vil åbne sig lidt, når krydderbomberne bager i ovnen.

Ingredienser til 16 stk.
Dej:
50 g smør
2.5 dl mælk
25 g gær
3/4 dl sukker sukker
1/4 tsk salt
1 tsk. stødt kardemomme,
ca. 400-450 gram hvedemel

Fyld:
75 g blødt smør
1 dl sukker
1 1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt muskatnød
Revet skal. fra en 1/2  økologisk citron

1 æg til pensling
Strø sukker til pynt

Fremgangsmåde
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælkblanding. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.

Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Lad dejen hæve overdækket i 40 minutter et lunt sted.

Imens røres alle ingredienser til fyldet sammen.

Del dejen i 16 stykker, put en skefuld fyld i hvert stykke og fold dejen over fyldet, som en bolle. Sno bollen lidt så fyldet fordeler sig i dejen. Lad bomberne efterhæve under et klæde i 40 minutter et lunt sted.

Krydderbomberne pensles med æg og pyntes med strøsukker.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C i 12-15 minutter til det er gyldne.

Man kan naturligvis også lave dem til klassiske snegle. I så fald rulles dejen efter første hævning til en rektangulær firkant cirka 30x20 cm. Smør fyldet ud og rul dejen sammen til en pølse. Læg bagepapir i en brændepande og fyld dem op med sneglene. Lad dem hæve igen til dobbelt størrelse cirka 40 min og bag i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter
Man kan naturligvis også lave dem til klassiske snegle. I så fald rulles dejen efter første hævning til en rektangulær firkant cirka 30×20 cm. Smør fyldet ud og rul dejen sammen til en pølse. Læg bagepapir i en brændepande og fyld dem op med sneglene. Lad dem hæve igen til dobbelt størrelse cirka 40 min og bag i ovnen ved 225 grader i 12-15 minutter. Efterfølgende er disse snegle blevet penslet med en sukkersirup.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.