Kylling med lavendel og citron

Det kan måske lyde bizart at bruge lavendel i salte retter, men i moderate mængder får krydderurten salte retter til at smage vidunderligt. Men pas på, hvis du overdoserer, kommer det hele til at minde lidt for meget sæbe.

I retter mænger dog tager retter med lavendel dig på en duftrejse til Provence fantastiske lavendelmarker.

Denne opskrift er perfekt til en lækker, men nem søndagsmiddag eller til picnic.

Lækker 'sticky' lavendel/citron kylling.
Lækker ‘sticky’ lavendel/citron kylling.

I gennem den seneste tid har jeg prøvet mig frem med at bruge lavendel i min mad. Jeg har blandt andet lavet forskellige kager, hvor jeg har brugt lavendelsukker, nogle mere vellykket end andre. Jeg arbejder pt. på en lavendel-hindbærkage, som kommer på bloggen så snart jeg har fået justeret forholdet mellem den parfumerede og aromatiske lavendel og den sødmefyldte smørcreme, som indgår i kagen.

Men indtil jeg har fået det på plads, vil jeg gerne dele en opskrift fra det salte køkken hvori lavendel indgår. Det kan måske lyde bizart at bruge lavendel i salte retter, men i moderate mængder får krydderurten salte retter til at smage vidunderligt. Men pas på, hvis du overdoserer, kommer det hele til at minde lidt for meget sæbe.

I retter mænger dog, tager retter med lavendel dig på en duftrejse til Provence fantastiske lavendelmarker.

Denne opskrift er perfekt til en lækker smagtfuld, men nem søndagsmiddag – eller til picnic.

 

Ingredienser til 4-6 personer

1 kylling
4 spsk. tørret lavendelblomster
4 spsk. olivenolie
4 kviste timian
4 spsk. blomsterhonning – gerne lavendelhonning (hvis du kan finde det)
Skal og saft af en økologisk usprøjtet citron.
Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Parter kyllingen i 6-8 stykker. 2 stk overlår, 2 stk underlår, 2 stk bryst og 2 stk vinge.

For at lave marinaden knuses lavendel i en morter sammen med timian. Kom lavendel/timian-blandning i en stor skål sammen med olie, citronskal og saft, samt honning og rør det godt sammen.

Gnid marinaden ind i kyllingestykkerne og læg dem i en plastbeholder sammen med resten af marinaden. Læg låg på og dem kyllingen hvile i marinaden i mindst 30 minutter. 30 minutter er absolut minimum. Jeg sætter gerne kyllingen i marinaden og eftermiddagen og lader den marinere i 4-5 timer.

Varm oven op til 200 grader og placer kyllingestykkerne sammen med resten af marinaden i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 45 minutter. Vend stykkerne efter 20 minutter.

Tjek at kyllingen er færdig før du tager retten ud af ovnen. Stik en lille kniv i kødet på det tykkeste sted – hvis saften er klar, er kyllingen færdig.

Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter og server med en provencalsk ratatouille eller med en grøn salat.

God fornøjelse og bon appetit

 

Tip

Retten er god til en picnic. Køb kyllingeunderlår og marinér i lavendel/citron-marinaden. Der er intet bedre på en picnic kyllingelår til en picnic.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.