Kylling med lavendel og citron

Lækker 'sticky' lavendel/citron kylling.

Lækker ’sticky’ lavendel/citron kylling.

I gennem den seneste tid har jeg prøvet mig frem med at bruge lavendel i min mad. Jeg har blandt andet lavet forskellige kager, hvor jeg har brugt lavendelsukker, nogle mere vellykket end andre. Jeg arbejder pt. på en lavendel-hindbærkage, som kommer på bloggen så snart jeg har fået justeret forholdet mellem den parfumerede og aromatiske lavendel og den sødmefyldte smørcreme, som indgår i kagen.

Men indtil jeg har fået det på plads, vil jeg gerne dele en opskrift fra det salte køkken hvori lavendel indgår. Det kan måske lyde bizart at bruge lavendel i salte retter, men i moderate mængder får krydderurten salte retter til at smage vidunderligt. Men pas på, hvis du overdoserer, kommer det hele til at minde lidt for meget sæbe.

I retter mænger dog, tager retter med lavendel dig på en duftrejse til Provence fantastiske lavendelmarker.

Denne opskrift er perfekt til en lækker smagtfuld, men nem søndagsmiddag – eller til picnic.

 

Ingredienser til 4-6 personer

1 kylling
4 spsk. tørret lavendelblomster
4 spsk. olivenolie
4 kviste timian
4 spsk. blomsterhonning – gerne lavendelhonning (hvis du kan finde det)
Skal og saft af en økologisk usprøjtet citron.
Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Parter kyllingen i 6-8 stykker. 2 stk overlår, 2 stk underlår, 2 stk bryst og 2 stk vinge.

For at lave marinaden knuses lavendel i en morter sammen med timian. Kom lavendel/timian-blandning i en stor skål sammen med olie, citronskal og saft, samt honning og rør det godt sammen.

Gnid marinaden ind i kyllingestykkerne og læg dem i en plastbeholder sammen med resten af marinaden. Læg låg på og dem kyllingen hvile i marinaden i mindst 30 minutter. 30 minutter er absolut minimum. Jeg sætter gerne kyllingen i marinaden og eftermiddagen og lader den marinere i 4-5 timer.

Varm oven op til 200 grader og placer kyllingestykkerne sammen med resten af marinaden i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og steg kyllingen i ovnen i ca. 45 minutter. Vend stykkerne efter 20 minutter.

Tjek at kyllingen er færdig før du tager retten ud af ovnen. Stik en lille kniv i kødet på det tykkeste sted – hvis saften er klar, er kyllingen færdig.

Lad kyllingen hvile i 10-15 minutter og server med en provencalsk ratatouille eller med en grøn salat.

God fornøjelse og bon appetit

 

Tip

Retten er god til en picnic. Køb kyllingeunderlår og marinér i lavendel/citron-marinaden. Der er intet bedre på en picnic kyllingelår til en picnic.

 

Share Button
Kommentarer
1 kommentar to “Kylling med lavendel og citron”
Trackbacks
Se hvad de andre læsere skriver ...
  1. […] Kylling med lavendel og citron […]Skriv en kommentar