Tiramisu – en lækker italiensk klassisker

Tiramisu har siden 90’erne været scoremad. Der er en grund til at den italienske dessert fungerer som scoremad. Den har syndig cremet smag og konsistens, som kan gøre selv de stiveste ben blød i knæene. Og så er det en dessert, som virker kompliceret, men faktisk er meget meget nem at bikse sammen.

Tiramisu

Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Tiramisu
Jeg serverede denne tiramisu i går aftes til en middag i gode venners lag, og det var en stor succes. Resterne blev som natmad efter i tur i byen – og det var lige så godt.

Tiramisu har siden 90’erne været scoremad. Og trods min aversion for romantiske komedier har jeg altid synes godt nedenstående replikudveksling i filmen Søvnløs i Seattle fra 1993. Scenen tager udgangspunkt i enkemanden Sam, som har erklæret sig klar til at date igen og derfor søger råd hos sin ven, Jay.

Jay: (…) Tiramisu
Sam Baldwin: What is “tiramisu”?
Jay: You’ll find out.
Sam Baldwin: Well, what is it?
Jay: You’ll see!
Sam Baldwin: Some woman is gonna want me to do it to her and I’m not gonna know what it is!

Men der er en grund til at den italienske dessert fungerer som scoremad. Den har syndig cremet smag og konsistens, som kan gøre selv de stiveste ben blød i knæene. Og så er det en dessert, som virker kompliceret, men faktisk er meget nem at bikse sammen.

 

Ingredienser (til 4-6 pax)

3 æg
100 g. sukker
Korn af en vaniljestang
400 g. mascarpone
2,5 dl. stærk kaffe
0 ,5 dl. Amaretto
En pakke Ladyfingers
Kakaopulver

 

Fremgangsmåde

Bryg en stærk kaffe, og stil den på køl og bland med Amaretto.

Del æggene og sæt hviderne til side. Pisk en luftig æggesnaps af sukker, vaniljekorn og æggeblommer.

Når sukkeret er opløst røres mascarponen i.

Pisk hviderne stive og kom det roligt i massen. Det skal blot vendes rundt, så æggene ikke bliver ødelagt.

Dyp ladyfinger i kaffe/Amaretto-blandingen og læg et dyppede kager i et aflangt fad frem.

Kom derefter creme på, så alle lady fingers er dækket. Igen lægges et lag kaffedyppede ladyfingers og derefter creme.

Stil din tiramisu på køl i mindst 4 timer eller gerne natten over.

Lige inden servering drysset tiramisuen let kakaopulver.

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.