Sød chilisauce

Det var overraskende nemt og hurtigt at lave og nu har en lækker stærk chilisauce i køleskabet, som kan holde sig i tre måneder – selvom den nok forsvinder før det. Chilisaucen kan bruges forårsruller, både de friske og de stegte, som tilbehør til wokretter, ris eller som dressing til salater og sandwich.

Masser af lækre chilier

Jeg har stor fan en af chili og chilisauce i særdeleshed. For nylig fik jeg en pose chilier med hjem fra mine forældres chiliplante og besluttede mig derfor at give mig i kast med at lave en sød chilisauce. Det var overraskende nemt og hurtigt at lave og nu har en lækker stærk chilisauce i køleskabet, som kan holde sig i tre måneder – selvom den nok forsvinder før det. Chilisaucen kan bruges forårsruller, både de friske og de stegte, som tilbehør til wokretter, ris eller som dressing til salater og sandwich.

God fornøjelse og bon appetit

Ingredienser til 2,5 dl sauce:
1½ dl sukker
2-4 friske chilier*
2 dl vand
½ dl hvidvinseddike
1 tsk. salt
1 spsk. Maizena opløst i lidt vand
Atamon

*Du kan selv justere hvor stærk din chilisauce skal være. Jeg har valgt nogle relative stærke chilier og brugt fire styks. Hvis du ønsker en mindre stærk sauce, skal du vælge at bruge en mildere chili, undlade at bruge alle kernerne og/eller skære chiliens lamellerne fra.

Fremgangsmåde:
Blend sukker, chillier, vand, hvidvinseddike og salt. Hæld saucen i en lille kasserolle over middelvarme og bring til en simren i en 5 minutter.

Bland Maizena med 2 spsk. vand til en homogen væske og rør den ud i saucen. Lad saucen koge op hvorefter den fjernes fra varmen.

Hæld saucen på en atamon-skylledeinden flaske.

Denne søde chilisauce kan holde sig i køleskabet i cirka tre måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.