Æblegrød – Hurra æblesæsonen er over os

æblegrød

En klassisk æblegrød med masser af lækker polynesisk vaniljekorn

Noget af det jeg elsker allermest ved efteråret er når det bugner af æbler overalt. Danske æbler er bare fantastiske og jeg koger æbler af flere omgange over hele sensommeren og efteråret.

Æblergrød kan bruges til dessert, som snack eller til morgenmad – i øjeblikket er min favoritmorgenmad skyr med hjemmelavet æblegrød.

Jeg varierer meget mine æblegrød. Nogle gang laver jeg den helt klassisk med æbler, vand og sukker, men oftes tilføjer jeg et ekstra kick af smag med for eksempel, vanilje, kanel eller en personlig favorit, rosemarin.

Denne opskrift er en klassisk æblegrød med nedenunder jeg tilføjet forskellige mængder af krydderier, som du kan prøve. Den med kanel er naturligvis er gammel kending, men ikke mindre god af den grund.

Jeg kan varmt anbefale kombinationen af stødt ingefær og stjerneanis hvis man laver æblegrød til en gammeldags æblekage. Krydderier giver nemlig et godt modspil til den søde grød og makronlag og den cremede fede fløde.

 

Ingredienser

1 kg æbler
60 g sukker
1,5 dl vand

Krydderi:
1 vaniljestang
eller
2 kviste rosemarin
eller
1 kanelstang
eller
1 tsk stødt ingefær + 1 stjerneanis

 

Fremgangsmåde

Skræl æblerne og skær dem i små stykker af cirka 2×2 cm.

Kom æbler, sukker, og vand en gryde og tilsæt de krydderier du ønsker.

Lad det simre en 20 min  under låg. Rør i gryde jævnligt, så det ikke brænder på. Tag låget af og kog endnu 10-15 minutter indtil æblerne er bløde.

Æblegrødet kan holde sig i køleskabet i en tæt lukket beholder i cirka fem dage – hvis du da ellers jeg holde fingrene fra den!

God fornøjelse og bon appetit

Share Button
Skriv en kommentar