Arme riddere, pain perdu eller French toast

arme riddere, pain perdu, french toast

Arme riddere med florsukker, frysetørrede hindbær og honning. En lækker og syndig morgenmad

Kært barn har mange navne. I Frankrig kalder man arme riddere pain perdu, som betyder ‘tabt brød’. Det hedder sådan, da det er en både at bruge brød ellers er gået tabt, fordi det er blev hårdt og kedeligt.

Ved at dyppe eller blødgøre daggammelt hårdt brød i en ægge/mælkeblanding og derefter stege det på panden kan du ‘genvinde’ brødet, som ellers var klar til andemad.

Armeriddere, pain perdu eller French Toast er perfekt som alternativ til pandekagerne på en brunchtallerken eller som dessert til en comfort food-menu eller blot som lækker eftermiddagssnack på en råkold efterårsdag – for eksempel den 28. november, der eftersigende er ‘National French Toast Day’.

 

Ingredienser til 4 pax.

8 skriver daggammelt brød af god kvalitet (livet er for kort til kedeligt hvidt toastbrød)
2 dl. mælk
1 æg (m/l)
50 g. rørsukker
1 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt ingefær (ikke traditionelt og kan undlades)
Korn af en 1/2 vaniljestang (ikke traditionelt og kan undlades)

Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker sammen til en luftig massen og bland derefter krydderierne og mælken sammen med massen.

Dyp brødskiverne i blandingern og lad dem stå 5-10 minutter.

Steg dem gyldne i smør på panden over middelvarme.

Server dem lune med friske bær, is, cremefraiche, ahornsirup eller florsukker.

God fornøjelse og bon appetit

Share Button
Skriv en kommentar