
Jeg synes egentlig, at kanelsnegle er lidt kedelige – de minder mig for meget om børnefødselsdag og 4. klasse. Derfor har jeg leget lidt med tanken om at pifte den klassiske kanalsnegl op. Jeg er elsker de nordafrikanske krydderiblandinger som både bruges i det søde og i det salte køkken, og det er med dette i mente er jeg kommet frem til denne opskrift.
Jeg kalder dem søde krydderbomber og serverer dem med rygende varm myntete eller kaffe en kold efterårssøndag, hvor man drømmer sig til varmere himmelstrøg.
God fornøjelse og bon appetit

Ingredienser til 16 stk.
Dej:
50 g smør
2.5 dl mælk
25 g gær
3/4 dl sukker sukker
1/4 tsk salt
1 tsk. stødt kardemomme,
ca. 400-450 gram hvedemel
Fyld:
75 g blødt smør
1 dl sukker
1 1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. stødt muskatnød
Revet skal. fra en 1/2 økologisk citron
1 æg til pensling
Strø sukker til pynt
Fremgangsmåde
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælkblanding. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Lad dejen hæve overdækket i 40 minutter et lunt sted.
Imens røres alle ingredienser til fyldet sammen.
Del dejen i 16 stykker, put en skefuld fyld i hvert stykke og fold dejen over fyldet, som en bolle. Sno bollen lidt så fyldet fordeler sig i dejen. Lad bomberne efterhæve under et klæde i 40 minutter et lunt sted.
Krydderbomberne pensles med æg og pyntes med strøsukker.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C i 12-15 minutter til det er gyldne.
