Fiskefond

Mange tror det er svært at lave fiskefond. I virkeligheden er det meget enkelt. Følg denne opskrift, og du er på rette vej. Der er jo også god økonomi i at bruge alle dele af fisken, og har man først smagt en hjemmekogt fond i supper og saucer, bliver man nemt afhængig.

Du kan med fordel lave en stor portion og fryse den ned i små portioner, så du altid har lidt fiskefond klar i fryseren. Holdbarhed: 2-3 mdr. ved minus 18 grader C.

KØKKENVEJEN_BILLEDER_030

Mange tror det er svært at lave fiskefond. I virkeligheden er det meget enkelt. Følg denne opskrift, og du er på rette vej. Der er jo også god økonomi i at bruge alle dele af fisken, og har man først smagt en hjemmekogt fond i supper og saucer, bliver man nemt afhængig.

Du kan med fordel lave en stor portion og fryse den ned i små portioner, så du altid har lidt fiskefond klar i fryseren. Holdbarhed: 2-3 mdr. ved minus 18 grader C.

Ingredienser

1 kg fiskeben, hoveder og evt. skind. Pighvar og tunge er det allerbedste, men andre fladfisk som for eksempel rødspætter, skrubber og slethvar kan også bruges. Ring evt. til fiskehandleren i forvejen og bestil fiskeben til fond.
20 g smør
5 dl tør hvidvin
6 dl vand
1 løg
1 gulerod
1 laurbærblad
4 stilke persille
1 stilk timian
5 peberkorn

 

Fremgangsmåde

Svits ben, hoved og skind i smør, uden at det tager farve. Tilsæt hvidvinen og kog op. Tilsæt vandet. Kog op og skum af. Tilsæt de øvrige ingredienser til fonden.

 

Lad det koge sammen ca. 20 min. Lad det trække 20 min. Si igennem et rent klæde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.