Fondant au Chocolat med blødende hjerte

Fondant au Chocolat med blødende hjerte. Her sereveret med hinbærcoulis og drysset med flormeles.

Fondant au Chocolat med blødende hjerte. Her sereveret med hinbærcoulis og drysset med flormelis.

En sikker vinder og absolut en blæret dessert!

Fondant au Chocolat (chokoladefondant) er en chokoladekage med flydende midte eller blødende hjerte, om man vil. Når man sætter skeen i kagen, flyder det med lækkert chokolade, fordi kagen simpelthen ikke er færdigbagt. Lyder spøjst, men smager guddommeligt

Ingredienser til 8 stk.

200 g. mørk chokolade (brug en god chokolade, jeg bruger gerne Valrhona Manjari med et kakao indhold på 64 %)
200 g. smør
100 g. sukker
80 g. mel
200 g. æggeblomme (ca. 10 stk ved M/L-æg)
100 g. æggehvide (ca. 3 stk ved M/L-æg)
Neutral olie til formene

Fremgangsmåde

Hak chokoladen fint og smelt den over et vandbad sammen med smørret. Hold øje med det, så du kan tage det af vandbadet, så snart det er smeltet. Massen må nemlig ikke blive for varm.

Sigt melet i chokolade blandingen og rør godt. Tilsæt blommer og rør godt. Pisk hvidene stive og fold dem forsigtigt i dejen til den er en ensartet masse.

Smør 8 forme af ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje. Jeg bruger normalt silikoneforme, som varmt kan anbefales, da de er nemme at have med at gøre.

Fyld dejen i de smurte forme og opbevar dem tildækket i køleskabet til de skal bages. Det er vigtigt, at du bager kagerne lige inden de skal serveres, ellers opnår du ikke den flydende midte.

Kagerne bages ved i ovnen ved 200 grader i 9 – 11 minutter. Hold øje med dem, for lige pludselig går det stærkt. Lad dem hvile et par minutter inden servering.

Server med is, coulis eller friske bær.

God fornøjelse og bon appetit.

Share Button
Skriv en kommentar