Chokolade macaron med salted karamel

Jeg har før lavet blogindlæg om macaron, nemlig de klassiske macaron au chocolat. De smager dejligt, men jeg er efterhånden blevet mere forfalden til at lave mine macaron med fyld af saltet karamel, fremfor chokolade ganache – måske er det alderen, der har ændret min smag. Og kombinationen er også en favorit blandt venner og familie.

En af mine absolute favoritter - Macaron au chocolat avec caramel salé
En af mine absolute favoritter – Macaron au chocolat avec caramel salé

Jeg har før lavet blogindlæg om macaron, nemlig de klassiske macaron au chocolat. De smager dejligt, men jeg er efterhånden blevet mere forfalden til at lave mine macaron med fyld af saltet karamel, fremfor chokolade ganache – måske er det alderen, der har ændret min smag. Og kombinationen er også en favorit blandt venner og familie.

Hvor om alting er, har jeg endelig taget mig sammen til skrive opskriften ind her på bloggen.

 

Ingredienser ca. 30 stk.

Macaronbunde:
80 g. æggehvider (ca. 3 stk. af medium æg)
20 g. sukker
200 g. flormelis
100 g. mandelmel
15 g. kakao

Saltet karamelfyld:
50 g. brun farin
85 g. sukker
3/4 dl vand
3/4 dl piskefløde
75 g. smør
1 tsk. fleur du sel (eller flagesalt)

Fremgangmåde

Pisk æggehviderne stive sammen med sukkeret, til det er fast nok til at holde sin egen form – eller til du kan vende skålen på hovedet.

Sigt de alle det tørre ingredienser og bland det våde og det tørre med en dejskraber. Bland dem godt sammen til en ensartet masse.

Dæk en bradepande med bagepapir.

Kom dejen i en sprøjtepose og klip et ca ½-1 cm hul i den.  Sprøjt dejen ud i runde macaron på størrelse med en femkrone. Hvis du holder sprøjtepose tæt på bagepapiret presser du samtidig makronerne lidt flade. Det gør dem pænere, synes jeg.

Nu skal dine macaron hvile i mindst en time. De skal hvile så længe at der dannes ‘skind’ på toppen af dine macaron. Det vil sige, du skal kunne sætte en finger på dem, uden at der klister dej på din fingerspids.

Mens de hviler laves den saltede karamel.

Bland sukker, brun farin og vand og bring det i kog i en tykbundet gryde. Lad det simre indtil boblerne bliver ‘lange’.

Rør piskefløden i, derefter smørret og lad det småkoge indtil karamellen tykner let. Når karamellen er kogt færdig røres saltet i og karamellen stilles til afkøling i køleskabet. Der må ikke røres i karamellen når den køler af.

Tænd ovnen på 160 grader.

Når ovnen er varm, bages macaronbundene i 12-15 minutter.

Fjern dem fra bagepapiret mens de stadig er lune. Jeg plejer at  at køre en tynd kniv hurtigt under dem, så er det nemmere at få af.

Når de er helt kolde samlet de to og to med en skefuld saltet karamel i midten.

Opbevar dine macaron på køl indtil servering.

God fornøjelse og bon appetit

 

 

Share Button

3 comments on “Chokolade macaron med salted karamel

 1. Hej! Sikke gode de ser ud. Jeg har dog et spørgsmål. Første gang jeg lavede marcarons blive de nærmest helt hule, de fik altså ikke den fine fod. Har du en ide om hvad det kan skyldes?

  Mvh Ninna

  1. Hej Ninna

   Tak for ros.

   Jeg kan forstille mig at dine macaron blev hule fordi de er bagt ved for hård varme. Jeg har oplevet noget lignende en gang, hvor jeg bagte macaron i en ‘fremmed’ ovn, hvor jeg ikke helt kunne sætte temperaturen rigtig. Ovne er jo forskellige, så jeg vil foreslå dig at sætte temperaturen lidt ned.

   Mht at dine macaron ikke ‘sætter fødder’, så er hviletiden vigtig. Jeg skriver mindst en time i min opskrift. Og det mener jeg. De skal hvile så lang tid, at du kan sætte en finger på toppen uden at mærke fugt. Jeg vil faktisk sige, at hemmeligheden til at lave gode og flotte macaron er tålmodighed.

   Held og lykke med bagning. Jeg håber, du kan bruge disse tips til noget.

   /Joséphine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.