Boller – med og uden rosiner

lækre nemme weekendboller. Disse er uden rosiner, men de bliver absolut ikke dårligere af få en dl rosiner i.

Lækre nemme weekendboller. Disse er uden rosiner, men de bliver absolut ikke dårligere af få en god håndfuld rosiner i.

Der er dage hvor friskbagte boller med smør og syltetøj er det eneste, der virkelig kan gøre en glad. Dage hvor en rugbrødsmad bare ikke er godt nok. på disse dage bager jeg disse boller –  med eller uden rosiner.

Disse boller er den slags man får serveret til børnefødselsdag med lagkage og varm chokolade til. Men de er også gode til brunch, eftermiddagssnack eller weekendmorgenmad.

Man kan undlade rosiner, hvis man er en af dem, der er med i Facebook-gruppen ‘rosiner og sukat ud af bagværk’ eller bare ikke har lyst til rosiner…!

 

Ingredienser til 12 stk.

2.5 dl. lunkent vand
1 æg
50 g gær
50 g smør
50 g sukker
1 knsp. salt
500 g hvedemel
1 dl rosiner

evt. 1 æg eller lidt mælk til pensling

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret og lad det køle ned. Bland smørret, lunkent vand og æg sammen i en skål. Rør gæret ud i blandingen.

Blandt mel , sukker, salt og ælt det sammen med den våde blanding. Hvis der skal rosiner i bollerne, skal rosiner tilsættes nu. Dejen skal æltes den er let, blødt og blankt. Det er vigtigt at dejen ældes godt igennem, så gluten i melet bliver aktiveret. Det kan også æltes på en røremaskiner med dejkrog i ca. 12-15 minutter.

Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i godt 45 minutter.

Slå dejen ned, del den i 12 stykker og form 12 lige store runde boller.

Lad bollerne hæve i yderlige 30 minutter et lunt sted med et klæde over. I mellemtiden kan du varme ovnen op til 200 grader.

Pensl bollerne med et æg eller lidt mælk og bag dem i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter

God fornøjelse og bon appetit

 

Share Button
Skriv en kommentar