Solbær/kirsebærsnitter – en hindbærsnitte med et twist

Hindbærsnitter er voldsom populære og jeg har bagt dem en del gange til stor fornøjelse for venner og familie. Men de seneste gange jeg har lavet dem, er jeg faktisk gået væk fra at bruge hindbær og bruger i stedet forskellige andre bær og frugter. Jeg har lavet abrikossnitter og stikkelsbærsnitter og senest denne variant med min hjemmelavet solbær/kirsebær syltetøj og frysetørrede kirsebær.

Solbær/kirsebærsnitter med frysetørrede kirsebær på toppen. Mums! En lækker twist på den klassiske hindbærsnitte
Solbær/kirsebærsnitter med frysetørrede kirsebær på toppen. Mums! En lækker twist på den klassiske hindbærsnitte

Hindbærsnitter er voldsom populære og jeg har bagt dem en del gange til stor fornøjelse for venner og familie. Men de seneste gange jeg har lavet dem, er jeg faktisk gået væk fra at bruge hindbær og bruger i stedet forskellige andre bær og frugter. Jeg har lavet abrikossnitter og stikkelsbærsnitter og senest denne variant med min hjemmelavet solbær/kirsebær syltetøj og frysetørrede kirsebær.

Du kan naturligvis også bruge denne opskrift til ganske almindelige hindbærsnitter. I så fald skal du blot bruge hindbærsyltetøj i stedet for solbær/kirsebær syltetøj og almindelig sukkerdrys i stedet for frysetørrede kirsebær.

 

 

snitter001
Denne opskrift giver seks store snitter eller 18 små snitter

Ingredienser

Bunde:
60 g. flormelis
150 g. smør
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1-2 spsk. vand
korn af en vaniljestang

Fyld:
200 g. solbær/kirsebær syltetøj

Glasur:
160 g flormelis
2-3 spsk. varmt vand

frysetørrede kirsebær

 

Fremgangsmåde

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet og bagepulveret. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland med flormelis. Bland vanilje og flormelis i smør/melblandingen og saml dejen med 1-2 spsk. vand.

Der er vigtigt, at du ikke overarbejder dejen, dvs at dejen skal ikke æltes, den skal blot lige samles og blive ensartet. Hvis man ælter en dejen for meget aktiverer man gluten i melet og det giver en hård bund, frem for en lækker flagende og krummende tekstur.

Læg dejen tildækket i køleskabet  og lad den hvile i 45-60 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når dejen har hvilet færdigt skal den rulles ud på køkkenbordet i godt med mel, så den ikke hænger fast. Rul dejen ud til en firkant af cirka 20 x 30 cm. Del dejen på langs og bag de to dejplader på en plade med bagepapir i cirka 10-12 minutter til de er gyldne.

Lad dem køle helt af på en bagerist.

Når dejpladerne er helt kølet af, skal snitterne samles.

Start med at røre glasuren af flormelis og varmt vand.

Smør solbær/kirsebærsyltetøjet på den ene plade og læg derefter den plade oven på. Toppen stryges herefter med den hvide glasur og drysses straks med frysetørrede kirsebær.

Skær snitterne ud med en skarp kniv. Denne opskrift giver enten seks store snitter eller 18 små ‘mund-hapse-snitter’

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.