Brøddumpling. Lav lækkert tilbehør ud af kedeligt, tørt og daggammelt brød

dumpling

Dumpling lavede på daggammelt brød og hakket persille

Et godt alternativ til brød, ris og kartofler som tilbehør er disse dumpling lavet på brød, der ellers var blevet tørt og kedeligt.

Jeg hader at smide mad ud. Jeg er typen, der laver mad ud af rester, og som hellere bager en kage eller koger en grød på de æbler, der ligger lidt slatne tilbage i skålen, fremfor at smide dem ud. Derfor prøver jeg ofte at finde måder at bruge de råvarer, som ikke er helt på toppen længere.

Jeg spiser ikke særlig meget brød. Men når jeg indimellem bager brød eller køber et lækkert brød fra bageren, ender det altid med at blive tørt og kedelig inden jeg får spist det op. Og det er her at ideen til de her dumplings er kommet.

Jeg serverer disse dumpling til Boeuf Bourguignon, Coq au vin, supper, curry-retter, tagine og alt muligt andet.

Ingredienser

200 g. daggammel brød med en god skorpe
2,5 dl. mælk
1 håndfuld bredbladet persille
1 æg
1-3 spsk. hvedemel
1 knsp. muskatnød
salt og peber
smør til stegning

Fremgangsmåde

Skær brødet i tern af 1-2 cm og læg dem i en skål. Bring mælken i kog og hæld den over brødet. Rør eventuelt lidt rundt, så væden opsuges jævnt. Lad det trække i 20 minutter.

Hak persillen og kom det ned til brødblandingen sammen med salt, peber og muskatnød. Tilsæt ægget og 1 spsk. mel og rør rundt. Dejblandingen skal være fugtig, men det må ikke klistre for meget.  Tilsæt mere mel, hvis blandingen er for våd.

Gør dine hænder våde, så dejen ikke klistrer når du skal forme dine dumpling. Tril en klat dej til en kugle på størrelse med en golfbold. Gentag til al dejen er brugt. Opbevar de ubagte dumpling på køl til de skal steges.

Nu er det tid at stege din dumpling. Smelt en god klat smør på panden og steg dine dumpling et par minutter på hver side ved middelvarme. Dumplingene skal være gyldne og sprøde.

God fornøjelse og bon appetit

Share Button
Skriv en kommentar