Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin

Coq au vin er en af de mest populære, franske retter, som er indbegrebet af rustik, simremad. En ret der de råkolde danske efterår- og vinteraftener værdig.

Ingredienser til 4-6 personer

1 stor hane eller seks-otte stykker kylling
5 g smør og 2 spsk. olie til stegning
1 løg i tern
1 spsk. mel
½  liter rødvin
1 fed hakket hvidløg
½  liter Hønsefond
Bouquet garni
125 g pillede perleløg
125 g champignon i kvarte
125 g bacon i små tern

Fremgangsmåde:

Skær  kyllingen ud i 10 stykker (2 x lår, 2 x overlår, 2 x vinger, og hver bryst i 2 stykker)

Smelt smør og olien i en gryde. Svits kyllingstykkerne deri. Tilsæt løg og svits under omrøring. Drys med mel og rør rundt. Hæld Cognac på og flamber. Tilsæt rødvin, hvidløg, hønsefond, bouquet garni*, salt og peber. Sæt låg på og lad retten små simre i 45 minutter. Se til den ind i mellem for at sikre at den ikke brænder på. Tilsæt evt. lidt væde i retten under kogning.

Steg bacon terninger på en tør varm pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tilsæt perleløg, champignon og bacon og lad retten simre videre i ca. 15 minutter.

Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker til at justere syrligheden i retten. Justere sauce konsistensen ved at tilsætte lidt vand hvis saucen er for tyk eller lidt Maizena opløst i lidt kold vand hvis saucen er for tynd.

Coq au vin serveres traditionelt med kartoffelmos – se opskriften på en god katoffelmos her. Er du ikke til kartoffelmos, kan du servere kogte kartofler, ris eller bare et godt brød til.

God fornøjelse og bon appetit

* Bouquet garni betyder et bundt urter. Der kan derfor være flere forskellige slags urter i. Den helt klassiske består dog kun af persille, timian og laurbærblade.

Share Button
Kommentarer
1 kommentar to “Coq au vin”
Trackbacks
Se hvad de andre læsere skriver ...
  1. […] serverer disse dumpling til Boeuf Bourguignon, Coq au vin, supper, curry-retter, tagine og alt muligt […]



Skriv en kommentar