Marokkansk inspireret kylling med kanel og citron

kylling med citron,  kanel og gurkemeje

Mums, lækker marokkansk inspireret kylling med citron, kanel og gurkemeje

Nu da det er blevet rigtig efterår og råkoldt, går jeg og længes efter varmere himmelstrøg.

Og fordi jeg går og småfryser lidt, tænker jeg på mad med mere varme. Det sker hvert efterår, at jeg begynder at lave en masse retter med udgangspunkt i sydlige breddegrader, hvor temperaturen er højere og krydderierne er stærkere. Således også i år.

I søndags lavede jeg en helstegt kylling i ovnen med inspiration fra Marokko. Det betød masser af kanel, gurkemeje og citron. En ret der med garanti vil give lidt varme i en kold tid.

 

Ingredienser

kylling med citron,  kanel og gurkemeje

Kyllingen, inden den røg en tur i ovnen. Jeg lagde et par hele skalotteløg og citronresterne ved i fadet, så jeg kunne lave en sauce til kyllingen, mens den hvilede.

En helt kylling
1 spsk. gurkemeje
1,5 tsk. stødt kanel
2 økologiske citroner
2 hele kanelstænger
3 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
Salt, peber, sukker

Fremgangsmåde

Riv skallen af en citron og hak hvidløget fint.

Bland citronskal og hvidløg i en skål med gurkemeje, stødt kanel, olivenolie, salt, peber og sukker, samt saften af en citron.

Skær den anden citron i kvarte og put dem ind i maven på kyllingen sammen med kanelstængerne.

Hæld kryddermarinaden over kyllingen og gnid den godt ind i den. Lad kylling hvile med marinaden i køleskabet i mindst en time – gerne op til fire timer.

Tænd ovnen på 180 grader og steg kyllingen i cirka halvanden time – alt efter hvor stor kyllingen er. Min far har lært mig, at en kylling skal have cirka en time par kilo. Så en kylling der vejer 1.5 kilo, skal have cirka halvanden time.

Tag kyllingen ud og lad den hvile i 30 minutter.

Server med couscous, grillede courgetter, og peberfrugt og en god stærk chutney.

God fornøjelse og bon appetit

 

Share Button
Skriv en kommentar