Chili con carne med chokolade

Dette er en opskrift på chili con carne med chokolade og harissa. Den er giver varme til kolde aftener, og er et sikkert hit som natmad til en god fest.

Jeg er ikke i tvivl – det er verdens bedste chili con carne.

Chili con carne med mørk chokolade og harissa. Perfekt til kolde vinteraftener
Chili con carne med mørk chokolade og harissa. Perfekt til kolde vinteraftener

 

Dette er en opskrift på chili con carne med chokolade og harissa. Den er giver varme til kolde aftener, og er et sikkert hit som natmad til en god fest.

Jeg er ikke i tvivl – det er verdens bedste chili con carne.

 

Ingredienser – 4 personer

500 g. hakket oskekød
1 dåse kidneybønner
1 dåse hakkede tomater
4 fed hvidløg
3 løg
2 dl. kalvefond/eller en boullionterning
1 spsk. balsamico
1,5 tsk. harrissa-paste
1-2tsk. tørret chiliflager
1,5 tsk. spidskommen
1 tsk. korrianderfrø
1 tsk. kanel
1 laurbærblad
30 g. mørk chokolade med kakaoindhold på 70%
salt, peber og sukker
olivenolie

Til servering cremefraiche og hakket persille

 

Fremgangsmåde

Brun kødet af i olivenolie og sæt det til siden. Hak løg og hvidløg nogenlunde fint og brun det af på i olivenolie i en gryde.

Imens knuses chiliflager, spidskommen, korrianderfrø og kanel i en morter.

Skub løgene ud til i siden af gryden og tilsæt de knuste krydderier i midten. Lad krydderierne ‘brænde lidt af’ før de blander dem med løgene. Tilsæt derefter harissaen på sammen måde.

Bland det brunede køb i gryden og vend det rundt med krydderier et par minutter. Tilsæt derefter de hakkede tomater, balsamico og kalvefond, samt laurbærblad og lad det simre ved svag varm i ca. 20 minutter. Rør i den undervejs.

Tilsæt bønnerne og lad retten simre i yderliger 30 minutter.  Rør i den undervejs.

Sidst tilsættes den mørke chokolade og retten smages til med salt, peber og sukker.

Server chili con carne med en god fed cremefraiche og hakket bredbladetpersille på toppen.

God fornøjelse og bon appetit

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.