Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83

Okay – jeg ved et godt. Jeg er gået lidt amok i supper på det seneste. Men suppe er bare så pokkers dejligt. Supper er det, der får mig igennem vinteren, når jeg synes at dagene er lidt for kolde og mørke.
Denne suppe har jeg lært at min kære Fru Moder. Jeg kan ikke helt huske hvornår og jeg er efterhånden heller ikke sikker på at vi bruger den samme opskrift længere. Den er yderst simpel, men med de smørstegte kammuslinger gør den ganske raffineret. Jeg håber, I vil synes om den.
Ingredienser til 4 personer
3 courgetter
25 g smelteost
Salt og peber
2 1/2 dl hønsefond
150 g kammuslinger
Smør til stegning
Fremgangsmåde:
Vask courgetter og skære dem i skiver. Læg dem i en gryde med 1/4 liter vand og smelteost. Bring i kog, læg låg på gryden og skrue ned. Kog ca. ½ time indtil courgetter er helt møre. Tilsæt evt. en lille smule vand hvis det er ved at koge tørt.
Blend suppen med stavblenderen. Tilsæt kalvefond. Smag til med salt og peber. Suppen skal være ret tyktflydende men kan tilsættes lidt kogende vand efter smag for at tilpasse konsistens.
Brun smørret på en pande og sauter kammuslingerne deri.
Suppen skal serveres rygende varm. Anret i varme portions suppeskål. Læg et par stegte kammuslinger i midten af suppen og servere straks.
Tips:
Suppen kan tilberedes med andre grøntsager, for eks. Gulerødder eller broccoli stilke (skal i så fald tilsættes lidt mere vand og koge lidt længere)
God fornøjelse og bon appetit