Borstjt, en blodrød russisk vinder i suppekategorien

borsjtj

Rygende varm med en klat fuldfed creme fraiche. Borsjtj er en fantastisk suppe

For nyligt lavede min ven Margiv borstjt til mig. Mums, det smagte godt. Og eftersom jeg har tusindvis af rødbeder fra køkkenhaven, gav jeg mig i kast med selv at lave en portion af den blodrøde, smagfulde rødbedesuppe.

Margiv gennemgik opskriften med mig, da han serverede den for et par uger siden. Jeg har prøvet at gøre ham kunsten efter så godt som muligt. Men min suppe blev dog alligevel ret anderledes end den han lavede – jeg har åbenbart ikke hørt godt nok efter. Men det gør ikke noget, for min version smagte også vidunderligt.

Margiv kommer snart på besøg, så må jeg, se om jeg kan lokke opskriften ud af ham. I mellemtiden må bloggen nøjes med denne opskrift:

 

Ingredienser

1 kg. oksebov
400 g. rødbeder
500 g. hvidkål
3 bagekartofler
2 store gulerødder
2 løg
2-3 fed hvidløg
15 g. smør
persille, timian, laurbær til en bouquet garni
10 hele peberkorn
sukker, salt & peber

creme fraiche
frisk dild

 

Fremgangsmåde

Okseboven sættes over i rigeligt letsaltet vand og bringes i kog. Lad det simre i to timer til kødet er mørt. Skum af undervejs.

Rødbeder, hvidkål, gulerødder løg og hvidløg snittes fint og svitses af i smør.

Tilsæt de svitsede grøntsager til suppen sammen med en bouquet garni af persille, timian og laurbær og de 10 peberkorn.

Lad suppen simre i yderligere en halv times tid til grøntsagerne er møre

Tag kødet op af suppen, skær det i mindre stykker og læg det tilbage i suppen.

Smag suppen til med salt, peber og sukker og evt. lidt eddike.

Servér med god fed creme fraîche og frisk dild.

God fornøjelse og bon appetit.

Share Button
Skriv en kommentar