Krydret gulerodssuppe – få varme i en kold tid

I en kold tid er der næsten ikke noget bedre end varme krydrede supper. Denne cremede og krydrede gulerodssuppe er let at lave og kan med fordel laves i store portioner, så man hurtigt kan varme en portion op, når man vil have varmen. Er man ikke til stærkt mad, kan man nedjustere mængden af chili og cayennepeber. Det bliver suppen på ingen måde værre af.


Warning: Use of undefined constant cmp - assumed 'cmp' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/koekkenvejen.dk/public_html/wp-content/plugins/automatic-tag-link/automatic-tag-link.php on line 83
Gulerødder
Gulerødder

I en kold tid er der næsten ikke noget bedre end varme krydrede supper. Denne cremede og krydrede gulerodssuppe er let at lave og kan med fordel laves i store portioner, så man hurtigt kan varme en portion op, når man vil have varmen. Er man ikke til stærkt mad, kan man nedjustere mængden af chili og cayennepeber. Det bliver suppen på ingen måde værre af.

Ingredienser til 4-6 personer

12-15  gulerødder
2 løg
2 dåser kokosmælk
1 lime
4-5 fed hvidløg
Frisk ingefær svarende til mængden af hvidløg
2 friske chili
1 spsk. koriander
1 spsk. spidskommen
1 tsk. cayennepeber
1 spsk. honning
Grøntsagsfond eller en bouillonterning
Salt og peber
Olivenolie

Fremgangsmåde:

Steg hakket hvidløg, ingefær og chili, samt de tørrede krydderier af i olivenolien i en gryde. Tilsæt honning og vend hakkede gulerødder og løg med krydderierne. Efter cirka et minut  tilsættes vand tilsat bouillonterning eller grøntsagsfond i gryden, så det dækker gulerødderne. Kog gulerødderne møre. Det tager cirka en halv time, alt efter hvor store stykker gulerødderne er skåret.

Tilsæt kokosmælken og blend suppen til den er jævn og fin. Smag suppen til med lime, salt og peber. Vær opmærksom på, at suppen ikke må koge efter kokosmælken er tilsat, ellers vil suppe skille.

Server suppen med brød for eksempel arabisk fladbrød og eventuelt en grøn salat.

God fornøjelse og bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.